Sportregels op buurtveld minder streng nageleefd dan bij clubs

WEESP Sinds vorige week kunnen kinderen en jongeren weer buiten sporten. Diverse clubs maken dat, coronaproof, mogelijk. Ook het openbare sportveld aan de Papelaan is weer open. Daar gelden de algemene regels die overal op straat ook gelden, maar veel toezicht lijkt daar niet op te zijn.

Terwijl voor de clubs strenge eisen gelden om de kinderen en jongeren weer te kunnen laten sporten, lijkt het toezicht op het openbare sportveld een stuk minder te zijn. Tot verbazing van onder anderen de mensen die het voor de sportclubs allemaal moeten regelen, en daar heel wat voor uit de kast moeten halen.

Maar een potje voetbal met zijn tweeën, op anderhalve meter afstand, gaat natuurlijk niet. Toch is dat wel het enige dat mag op het openbare sportveld, zegt burgemeester Bas Jan van Bochove. "Jongeren tot 18 jaar mogen wel sporten in de openbare ruimte, maar alleen met voldoende afstand tot elkaar en niet in grote groepen."

Sporten is voor jongeren tot en met 18 jaar beter mogelijk bij hun sportclubs. "Er zijn ook verenigingen die niet-leden mee laten sporten. Die zien hierin een kans zien om jongeren voor hun sport te interesseren, dus ik zou daar zeker naar op zoek gaan", raadt de burgemeester jongeren aan. Dit kan bijvoorbeeld kosteloos bij de Weesper Tennis Club, onder begeleiding van de buurtsportcoaches.

Gratis sportactiviteiten

Of vanaf aanstaande zaterdag met de gratis buitensportactiviteiten van trainers Eric van Looijen (Yamato) en Marloes Kratz (For Better Shape) op het openbare sportveld aan de Papelaan. Het programma is te vinden op sportiefweesp.nl, aanmelden kan via de buurtsportcoaches: btuenter@versawelzijn.nl of 06-27621943.

Dit is ook een kans om eens kennis te maken met een sport

Jongeren die zelf gaan sporten of chillen, op de skatebaan bijvoorbeeld, willen dat best volgens de regels doen, maar dat is niet altijd makkelijk. En mag er deze zomer bijvoorbeeld gezwommen worden in de Vecht? Vragen die later deze week in de podcast De Collegekamer met de burgemeester beantwoord worden. Deze is te beluisteren op weespernieuws.nl/Extra.