Bij Museum Weesp kunnen ze een helpende hand goed gebruiken.
Bij Museum Weesp kunnen ze een helpende hand goed gebruiken. Foto: Museum Weesp

Vrijwilligersvacatures

WEESP Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Hier een greep uit de actuele vacatures van de Vrijwilligerscentrale Weesp van Versa.

Diverse vacatures
Museum Weesp

Museum Weesp bereidt zich achter de schermen voor op de (her)opening van het museum. Ook staan er nieuwe tentoonstellingen gepland. Helpt u mee om het museum startklaar te krijgen?

Medewerk(st)er cleanteam
Helpt u 1x per maand het museum schoon, fris en opgeruimd te houden? Dan zorgen wij voor lekkere koffie én een gezellige sfeer!

Medewerk(st)er klusteam
Heeft u twee rechterhanden? Dan zijn wij op zoek naar u! Samen met een klein team vrijwilligers verricht u kleine herstelwerkzaamheden binnen het museum. Ook helpt u mee bij het afbreken en opbouwen van wisselexposities.

Gastheer/gastvrouw
Als gastheer/vrouw bent u het visitekaartje van het museum. U staat bezoekers te woord, rekent het toegangskaartje af, zorgt ervoor dat het museum en de museum winkel er netjes uitzien en beantwoordt vragen van bezoekers. Tevens opent en sluit u het museum.

De Voorlees Express zoekt onlinevoorlezers

Lijkt het jou leuk om kinderen met een taalachterstand een digitaal steuntje in de rug te geven? VoorleesExpress Amsterdam roept alle taalliefhebbers, kindervrienden en verhalenverslinders van Nederland op om zich aan te melden als onlinevoorlezer!
Als onlinevoorlezer spreek je een of meerdere keren per week online met een gezin af om voor te lezen en taalspelletjes te doen. In 20 sessies van een half uur help je hen bij de taalontwikkeling en het stimuleren van leesplezier. Want ondanks dat de basisscholen weer open zijn, kunnen veel kinderen de komende tijd nog goed een extra steuntje in de rug gebruiken.

Coronavacatures

Neem ook eens een kijkje op www.versavrijwilligerscentrale.nl/corona-vacatures. Hier staan oproepjes van organisaties die zich richten op kwetsbare en/ of eenzame bewoners of cliënten. Denk aan het sturen van een kaartje of het bellen van iemand die een luisterend oor kan gebruiken.

Meer info

Hebt u vragen over het doen van vrijwilligerswerk? Wilt u weten of het iets voor u is of horen welke mogelijkheden er zijn? Mail naar info@vcweesp.nl, bel naar 06-82605987 of neem een kijkje op:

www.vcweesp.nl