De Kringloper aan de Achtergracht is weer open, wel met coronaregels.
De Kringloper aan de Achtergracht is weer open, wel met coronaregels. Foto: Ingrid Voet

Kringloper weer open, binnenkort verhuizing

WEESP Na zes weken is de kringloopwinkel aan de Achtergracht weer open. Vorige week was het nog niet zo druk, maar de dagen erna kwamen er alweer veel klanten binnen, voor zover dat binnen de coronaregels paste natuurlijk.

Ook zag bedrijfsleidster Marja tot haar vreugde weer veel vaste klanten aan de toonbank verschijnen.

Maximaal een half uur winkelen

Vanwege de corona-uitbraak sloot de winkel zes weken geleden de deuren. Met de nodige maatregelen kunnen die nu weer open. Zo is er een looproute gemaakt met de ingang waar voorheen spullen konden worden ingeleverd en de uitgang waar voorheen de ingang was. De mandjes worden na iedere klant schoongemaakt en er zijn er precies zoveel als er klanten tegelijk naar binnen mogen. Klanten mogen maximaal een half uur binnen blijven, zo hoeven mensen niet al te lang buiten te wachten als het maximale aantal klanten binnen is. De winkel is open van 13.00 tot 17.00 uur.

Container ook weer open

Ook de container voor de inzameling van spullen voor de Kringloper op het scheidingsstation is weer in gebruik. Nu de winkels van de organisatie weer open zijn, kunnen er ook weer spullen worden aangenomen.

Naar de Nieuwstad

In de organisatie van de Kringloper, onderdeel van de Tomingroep, is wel even nagedacht toen het huurcontract van het pand weer verlengd moest worden. Het pand heeft gebreken en is eigenlijk te klein. Aan de Nieuwstad is een nieuwe locatie gevonden: de winkel waar eind 2017 De Weesper Boekhandel de deuren sloot. De verhuizing wordt nu voorbereid.

Meer over de nieuwe Kringloper op WeesperNieuws Extra.