Wat een foto uit het archief in deze tijden met je doet: dit was altijd een vertrouwd gezicht, maar komt nu vreemd over.
Wat een foto uit het archief in deze tijden met je doet: dit was altijd een vertrouwd gezicht, maar komt nu vreemd over.

Horeca klaar voor nieuwe normaal

WEESP Als ook in Weesp op 1 juni, 12.00 uur, de horeca weer open mag, zijn er meteen twee nieuwe terrassen.

door Hans Peijs

Eén daarvan is meteen het grootste van Weesp. Dat terras is van Wispe en komt voor de Laurentiuskerk aan de Herengracht. "Omdat we het hele kerkplein mogen benutten, gaan we van nul naar 75 zitplaatsen”, jubelt Remko Vellenga van Wispe, die zijn proefbrouwerij vier weken na de opening alweer moest sluiten vanwege de lockdown. Het tweede nieuwe terras is bij Ons Backhuys aan de Nieuwstraat: zes zitplaatsen. Bij restaurant Il Bocconcino da Rimini aan de Nieuwstad komt het derde nieuwe horecaterras. Tamara van Stroe heeft de vergunning binnen, maar het terrasmeubilair laat nog even op zich wachten. Het gaat hier om naar schatting twaalf plekken. Vier ondernemers willen hun terras wat uitbreiden om aan de vereiste afstand te komen. De gemeente stelt zich soepel op, maar er moet wel mee ingestemd worden door de directe buren. De horecaondernemer moet dat zelf regelen met een tekening en de handtekening van de buren ter goedkeuring.

Niet alleen de terrassen, ook de restaurants kunnen onder voorwaarden open. In het hart van deze krant leggen de horecaondernemers uit hoe het werkt.

Veel meer over de horeca-opening op WeesperNieuws Extra.