Afbeelding
Foto's G.J. Schultz

Hoe Weesp verandert

WEESP Als piloot G.J. Schultz gaat vliegen, komt hij altijd terug met prachtige beelden van Weesp. De foto's laten zien hoe onze stad verandert.

De grote foto boven is van 30 maart. Op de voorgrond de Draaierschans en de andere schansen die de (halve) vestingster van Weesp vormen. Helemaal onderin de brandweerkazerne, de Provinciale Weg en een flard van Aetsveld. Bovenin zien we hoe Weesp oprukt richting het IJmeer. Het is de nieuwe wijk Weespersluis om precies te zijn. Rechts kronkelt de Vecht van Weesp naar Muiden.

Brede school

De twee foto's beneden zijn van nog recentere datum, namelijk van vorige week. Links boven de zandvlaktes van Weespersluis (nodig om de grond te laten zetten voordat er gebouwd kan worden). Langs de vleugelstang is de nieuwe Brede School Weespersluis in aanbouw goed te zien: het witte bouwwerk.
Rechtsonder een opname die Schultz maakte toen hij recht boven het oude centrum vloog. We zien de langverwachte nieuwbouw van de tweede supermarkt aan de Achtergracht. Het wordt een Vomar. De Albert Heijn daarnaast is al langer in gebruik. Wat meteen opvalt is hoe groot deze supers zijn ten opzichte van de huizen in de compacte Weesper binnenstad.

Op WeesperNieuws Extra met regelmaat meer fraaie luchtfoto's van G.J. Schultz.

De toekomstige bouwvelden van Weespersluis.
Een grote nieuwe supermarkt in het oude  centrum.