Hans Burggraaff is huisarts, voorzitter van CDA Weesp en oud-voorzitter Oranjevereniging. Volgende week op deze plek: blogster Nora Schenk.
Hans Burggraaff is huisarts, voorzitter van CDA Weesp en oud-voorzitter Oranjevereniging. Volgende week op deze plek: blogster Nora Schenk.

Staandemastroute

Weesp is al eeuwen onderdeel van de historische Keulse Vaart. Dat is de oude naam voor de verbinding over water, met veel beweegbare bruggen, van Amsterdam naar Keulen. De vaarroute naar deze bloeiende Duitse handelsstad liep via de Zuiderzee en Muiden langs Weesp. Voor de kleinere niet-zeewaardige schepen ging de route over de Weespertrekvaart en Smal Weesp richting de Vecht. Smal Weesp, de verbinding van de Vecht met het Amsterdam-Rijnkanaal, blijft belangrijk. Dit water wordt zelfs belangrijker nu buurgemeente Gooise Meren heeft besloten een vaste brug te bouwen over de Muidertrekvaart. Er liggen diverse ophaalbruggen over de Muidertrekvaart, zoals de brug naar de Maxis en de brug naar de vesting Muiden (de Amsterdamse Poortbrug). Er komen nu nieuwe bruggen bij: twee draaibruggen en een vaste brug. Deze vaste brug heeft een beweegbaar deel. Maar, het lijkt erop dat dit beweegbare deel alleen in uitzonderlijke gevallen zal worden gelicht.
Door deze vaste brug in de Muidertrekvaart, met een hoogte van 2.50 meter, wordt de waterverbinding door Weesp belangrijker voor grotere schepen en schepen met staande masten. Grote schepen kunnen hun masten vaak niet strijken en varen dus altijd een route met 'staande masten'. Het prachtige schip van Sinterklaas bijvoorbeeld heeft drie enorme masten en die gaan de Sint en zijn Pieten natuurlijk niet strijken. De staandemastroute door Weesp is ook belangrijk voor schepen zoals de Hydrograaf, de Moby Queen en de vaak fraai verlichte schepen van de bruine vloot die ’s winters Weesp aandoen. In Amsterdam bestaat er al een staandemastroute van noord naar zuid door de Kostverlorenvaart. Nu krijgt Amsterdam er een staandemastroute bij: van west naar oost, eindigend in Weesp. Ons stadsbestuur, dat zo veel belang hecht aan de bruine vloot en de versterking van het historisch beeld van de Kom van Weesp, zal bij Amsterdam niet alleen moeten pleiten voor ligplaatsen voor de bruine vloot, maar zich er ook van moeten verzekeren dat Weesp beweegbare bruggen behoudt in de Vecht en Smal Weesp: de staandemastroute van de Keulse Vaart.