Burgemeester Bas Jan van Bochove van Weesp wijst zijn Amsterdamse collega Femke Halsema waar zij moet tekenen om de ambtelijke fusie. Inmiddels worden de laatste stappen gezet van de daadwerkelijke fusie in 2022.
Burgemeester Bas Jan van Bochove van Weesp wijst zijn Amsterdamse collega Femke Halsema waar zij moet tekenen om de ambtelijke fusie. Inmiddels worden de laatste stappen gezet van de daadwerkelijke fusie in 2022. Foto: André Verheul

Provincie dik tevreden met fusieproces Amsterdam-Weesp

WEESP De fusie van Amsterdam met Weesp krijgt de zegen van de provincie Noord-Holland.

De provincie Noord-Holland moet op grond van de Wet algemene regels herindeling (wet arhi) het herindelingsadvies en een zienswijze toesturen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). De conceptzienswijze is nu vastgesteld. De provincie is dik tevreden over het zorgvuldige proces dat het gemeentebestuur van Weesp heeft doorlopen. Inwoners, maatschappelijk middenveld en omliggende gemeenten zijn voldoende betrokken om uiteindelijk te komen tot de keuze van Amsterdam als fusiepartner. De Statencommissie Economie, Financiën en Bestuur (EFB) bespreekt het herindelingsadvies en de conceptzienswijze op 15 juni, eind juni volgt de definitieve vaststelling door Gedeputeerde Staten. Daarna wordt de zienswijze samen met het herindelingsadvies verstuurd naar de minister van Binnenlandse Zaken.