Nora is tekstschrijver, blogger op milesandmore.nl en socialmediajunk. “Een dag geen wifi is een dag niet geleefd.” Volgende week op deze plek: Stefan Stasse en Jan Kooper.
Nora is tekstschrijver, blogger op milesandmore.nl en socialmediajunk. “Een dag geen wifi is een dag niet geleefd.” Volgende week op deze plek: Stefan Stasse en Jan Kooper.

Geld moet rollen

Het was een gunstige tijd voor mijn bankrekening, die hele coronacrisis. Althans, tot nu toe. Nee, ik heb geen geld gekregen van de overheid, want voor die tegemoetkomingen kwam ik niet in aanmerking. Maar ik heb tijdens de intelligente lockdown veel geld bespaard doordat ik simpelweg mijn uitgavenpatroon – dat misschien ietsje boven mijn stand lag – niet kon handhaven.
Zo lag ik voor de lockdown wekelijks voor een belachelijk bedrag per les te zweten in een veel te hippe hot-yogastudio in Amsterdam. Ik heb mezelf wijsgemaakt dat yoga goed voor me is. Maar waarom ik dit in een peperdure Amsterdamse yoga-zweethut moest doen is me na deze coronabezinning niet helemaal duidelijk meer. Ik bedoel: yoga kan vanaf 1 juli ook weer in de Laurentiuskerk.
Ook het ‘niet naar de kapper kunnen’ heeft me flink wat geld bespaard. Iedere wannabe blondie (tik ‘m aan) weet dat highlights - inclusief prijzige salonshampoo om ervoor te zorgen dat je haar niet spontaan afbreekt van al dat blonderen - best een duur grapje is. Net als de gellak op mijn nagels en de massages bij de massagesalon. Hier heb ik dus op bespaard de afgelopen weken. Onvrijwillig, dat wel.
En dan de drankjes en etentjes buiten de deur… Ik mag graag – zoals het een goede millennial betaamt – in een koffietentje wat werken achter m’n laptop, nippend van een kopje verse gemberthee. Ik weet natuurlijk dat het bergen geld bespaart als ik gewoon bij de Appie een stukje gember koop en daar thuis thee van trek. Maar toch: ik verlang ernaar om neer te strijken bij de Eendracht en dan zo’n heerlijke gemberthee te bestellen. Want dat lekkere koekje krijg ik er thuis niet bij.
Dus nu de maatregelen versoepelen vrees ik dat mijn uitgavenpatroon ook zal versoepelen. Helemaal nu de terrassen en restaurants weer open zijn. Want ik snak al weken naar de kaasfondue van La Ruelle, een wijntje op het terras van Toeters en – whoehoeee! - een Wispe biertje in de kerk!
Dus sorry bankrekening, geld moet rollen… En het wordt tijd dat het geld bij de Weesper horeca ook weer gaat rollen.