De duizendste Weesper Box gaat mee naar huis.
De duizendste Weesper Box gaat mee naar huis.

Duizendste Weesper Box voor familie Verhoeff

WEESP De duizendste Weesper Box is uitgegeven. Dat gebeurde op vrijdag, de voorlaatste uitgiftedag van dit lokale initiatief. De familie Verhoeff was de gelukkige en kreeg een extra goed gevulde Weesper Box.

De Weesper Box is bedacht door Didi Feuth en bevat acht producten van zes lokale ondernemingen. De deelnemende bedrijven zijn Zorgboerderij Hoogerlust (groente, fruit en eieren), Ons Backhuys (brood), Moma (zuivel), De Groene Griffioen (zuivel), slagerij Van Donk (vlees) en Wispe Brouwerij (speciaalbier). Daarnaast is er elke editie een extra product. De Weesper Box kwam op in de eerste week van de lockdown. Het is een manier om de betrokken ondernemers een coronaveilig afzetkanaal te bieden. Tegelijkertijd konden Weespers deze producten in huis halen en de betrokken ondernemers steunen. 280 Weespers haakten aan. Ze kochten een strippenkaart voor de afname van vier, zes of acht boxen. Elke vrijdag haalden zij hun Weesper Box af bij de Wispe Brouwerij aan de Herengracht. En de familie Verhoeff was de duizendste. Speciaal voor deze gelegenheid hebben de ondernemers uitgepakt om een super-de-luxe pakket samen te stellen voor de gelukkige met daar bovenop nog eens 75 euro tegoed aan boodschappen op het nieuwe platform weesp.besteldichtbij.nl.
Er is nu nog één vrijdag te gaan. Om het succes van dit project te vieren, zit de laatste vrijdag in één van de Weesper Boxen een Gouden Weesper wikkel. De gelukkige vinder van deze wikkel wint een dinerbon ter waarde van 100 euro die ingewisseld kan worden bij een van de Weesper restaurants. "Zo is het support-your-locals-cirkeltje weer rond", laat Feuth weten.

Vervolg?

Er is een kans dat de Weesper Box ook na 5 juni blijft bestaan. Daar wordt op dit moment aan gepuzzeld.