Taalvrijwilliger gezocht voor de taalgroep van Versa Welzijn
Taalvrijwilliger gezocht voor de taalgroep van Versa Welzijn Pixabay

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Taalvrijwilliger gezocht voor de taalgroep van Versa Welzijn

Houdt u van de Nederlandse taal en lijkt het u leuk om een groepje vrouwen te helpen met het leren van onze taal? Meld u dan aan als taalvrijwilliger! Iedere donderdagmiddag (start vanaf do. 11 juni) van 13.00-15.00 komt deze groep bij elkaar. Het eerste uur wordt er gezamenlijk een onderwerp besproken. Het tweede uur gaat de groep in kleinere groepjes uit elkaar of wordt er individueel geoefend.

Online Thuisonderwijsmaatjes

Wil jij impact maken op het leven van een jongere uit een nieuwkomersgezin? Geef je op als digitaal onderwijsmaatje en ondersteun 1-2 uur p/w met schoolwerk. Als digitaal, vrijwillig onderwijsmaatje help je op afstand (online) mee als het thuisonderwijs bij kinderen en jongeren (6-18 jaar) uit nieuwkomersgezinnen niet goed lukt. Dit kan door ondersteuning te bieden bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, het maken van een studieplanning, helpen met de computer en vooral het betrekken van de ouders bij het schoolwerk van hun kinderen.

Voorzitter Seniorweb Weesp

Weet u veel van computers, tablets en smartphones? En spreekt de rol van voorzitter u aan? Seniorweb Weesp zoekt een voorzitter die samen met een groep vrijwilligers initiatieven en nieuwe ideeën kan bedenken. Tevens is de voorzitter altijd aanwezig tijdens de inloop op de maandagmorgen, waar vele cursisten vragen kunnen stellen over het gebruik van telefoon, tablet, laptop en desktop.


Meer informatie

Hebt u vragen over het doen van vrijwilligerswerk? Wilt u weten of het iets voor u is of horen welke mogelijkheden er zijn? Kijk op www.vcweesp.nl, mail naar info@vcweesp.nl of bel naar 06-82605987.