Van de lezers


Friedreich Ataxie

Ik ben Carla, woon ook in Weesp, ben 71 jaar en ben met Friedreich Ataxie geboren. Jammer genoeg is er nog steeds geen middel uitgevonden voor deze aandoening. Ik wens Lily (WeesperNieuws vorige week) veel geluk in haar leven.
Carla

Parkeerbeleid

Enige jaren geleden bezocht ik bijeenkomsten van de gemeente Weesp over het parkeerbeleid. De gemeente had een bureau opdracht gegeven om een inventarisatie te maken over het parkeren in alle wijken van Weesp. Dit bureau is diverse malen door alle wijken gereden met speciale apparatuur om de parkeerdrukte te meten. De uitslag werd op een der bijeenkomsten besproken. In vele wijken was/is er sprake van veel parkeeroverlast door diverse oorzaken. Onder andere door geparkeerde auto’s waarvan de eigenaren om en nabij het station parkeren en vervolgens met de trein naar Schiphol reizen en de auto na een vakantie weer na enkele weken op te halen. De wijken die volgens het onderzoek absoluut geen parkeeroverlast hadden en hebben zijn de wijken Zuid I en Zuid II. Daarom bedacht de gemeente dat deze wijken dan maar extra belast moesten worden. Eerst kwam men op het idee om een parkeerterrein te maken van de Draaierschans en het enige groene trapveldje tegenover het Molenpad, die de wijken Zuid nog hebben.
Dat is niet doorgegaan. Nu heeft men bedacht om maar gedeeltelijke parkeervergunningen te gaan afgeven in de wijk Zuid I om te beginnen met een bedrag voor de vergunning van 50 euro per jaar. Maar let op! Binnen enkele jaren betalen wij Amsterdamse tarieven voor vergunninghouders.
Het grootste probleem van Weesp is dat er momenteel te veel horecazaken zijn. Al deze bezoekers parkeren in het centrum of even daarbuiten. Daar moeten de bewoners van Zuid I en de centrumbewoners voor betalen.
Sonja Seegers