Jeugdfilm: 'Mees en Kees in de wolken'. Zondag 28 juni in de City of Wesopa.
Jeugdfilm: 'Mees en Kees in de wolken'. Zondag 28 juni in de City of Wesopa.

Donderdag 25 juni

Fietstocht Weesp

10.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Fiets samen met de buurtsportcoaches door de prachtige omgeving van Weesp. We fietsen ongeveer 20 kilometer, met een korte pauze. Aanmelden is verplicht en deelname is gratis. Informatie en aanmelden: btuenter@versawelzijn.nl, 06-13266603.

Film: 'Parasite'

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Entree 10 euro.

Vrijdag 26 juni

Film: 'The Apollo'

19.00 en 21.15 uur |
City of Wesopa

Het Apollo Theater in het NewYorkse Harlem is meer dan een podium: het is een thuis en kraamkamer voor een lange reeks Afro-Amerikaanse grootheden als James ‘Mister Apollo’ Brown, Ella Fitzgerald, Ray Charles, Prince en Billy Holiday. Een actuele film in het kader van Black Lives Matter. De documentaire brengt meeslepend in beeld hoe Afro-Amerikaanse artiesten op het eigen podium hun talent ontwikkelen, vaak tegen de verdrukking in. Gratis entree, reservering verplicht: info@wesopa.nl.

Zaterdag 27 juni

Muziek op de Vuurlinie

16.00 uur | Centrum Weesp

Ook dit jaar worden er weer een aantal optredens vanaf de Vuurlinie gepresenteerd. Toon en Charlotte trappen met hun formatie Color the Time af. De Vuurlinie vaart dan langs de terrassen in de Kom van Weesp en op de Vecht. Kom dus gezellig een drankje drinken bij een van de terrassen aan het water en geniet van een gratis optreden van deze formatie. De Vuurlinie is het blauwe drijvende huisje dat ook Welkom-in-Weesp-boot wordt genoemd. Het bootje heeft de rol om Weesp te promoten en dat gebeurt onder andere door een aantal optredens in de zomer waarbij er gezellig over de Vecht en door de Kom wordt gevaren. Toon en Charlotte zijn de eersten die tussen 16.00 en 19.00 uur optreden. Daarna volgen op 12 juli tussen 16.00 en 18.00 uur de Wet Paper Band, op 23 augustus speelt de Weesper Robin Verkaik, op 6 september staat Niet dringen geprogrammeerd en de reeks wordt op 27 september afgesloten met 5th Dimension.

Film: 'Stamping Ground'

19.00 en 21.15 uur |
City of Wesopa

Stamping Ground is een registratie van popfestival Kralingen dat precies 50 jaar geleden plaatsvond. Dit ‘Nederlandse antwoord op Woodstock’ was het eerste grote popfestival op het Europese continent met optredens van Santana, the Byrds, Pink Floyd en Jefferson Airplane. Naast de bands op het podium en de interviews wordt het publiek op het festival goed in beeld gebracht en is het een mooie schets van drie dagen genieten van liefde, muziek en softdrugs. Entree 10 euro.

Zondag 28 juni

Gratis proeflessen

11.00 uur | Theaterschool
Zone 1380

Theaterschool Zone 1380 houdt weer gratis proeflessen theater voor kinderen en jongeren. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de theaterschool. Leerlingen vanaf 6 jaar tot en met 24 jaar worden ingedeeld in diverse klassen. Meedoen met een proefles gaat via aanmelding op www.zone1380.nl.

Jeugdfilm

14.00 uur | City of Wesopa

'Mees Kees in de wolken'. Als een groot schoolfeest nadert, is Tobias te verlegen om Hasna mee te vragen. Mees Kees heeft geen tijd om hem helpen, want die probeert angstvallig Marie Louise te ontlopen omdat zij hem een ballonvaart cadeau gedaan heeft. Terwijl mevrouw Dreus klas 6B de wals leert dansen voor op het feest, lijkt voor Tobias alles mis te gaan. Kan Mees Kees op tijd zijn hoogtevrees overwinnen en Tobias redden zodat het feest door kan gaan? Entree 10 euro.

Woensdag 1 juli

Ochtendwandeling Aetsveld

10.00 uur | Sporthal Aertsveld

Loop samen met de buurtsportcoach door stad en natuur. De wandeling duurt ongeveer één uur. Verzamelen bij de ingang van sporthal Aetsveld. Deelname is gratis. Info: btuenter@versawelzijn.nl.

Vrijdag 3 juli

Dagworkshop

10.00 uur | ZWAVE! Spirituele Community

'Versterk je intuïtie'. Wil jij ook beter leren vertrouwen op je gevoel? We luisteren vaker naar ons hoofd dan ons gevoel. Terwijl het zo mooi is als je die twee kunt combineren. Meer info: www.zwave-weesp.nl.

Maandag 6 juli

Ochtendwandeling Papelaan

11.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Loop samen met de buurtsportcoach door stad en natuur. De wandeling duurt ongeveer één uur. Verzamelen binnen bij Versa Welzijn. Deelname is gratis. Info: btuenter@versawelzijn.nl.

Langlopend evenement

10.00 uur | Fort Uitermeer

Summer Fortival

Een kleinschalig festival gedurende de zomervakantie, met coronaproof uitjes voor jong en oud. Zo kan men ontsnappen uit de kleinste escaperoom van Nederland, boogschieten op ballonnen, het fortkanon afschieten of kiezen uit een van de andere activiteiten. Het Summer Fortival is geschikt voor alle leeftijden en kan tussen 8 juli en 31 augustus elke woensdag en zondag online geboekt worden in twee tijdsblokken (van 10.00 tot 13.30 uur of van 14.30 tot 18.00 uur). Ieder blok ontvangt maximaal 100 gasten zodat het nooit te druk wordt. Reserveren via shop.fortevenementen.nl.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.