Hans Burggraaff is huisarts, voorzitter van CDA Weesp en oud-voorzitter Oranjevereniging. Volgende week op deze plek: blogster Nora Schenk.
Hans Burggraaff is huisarts, voorzitter van CDA Weesp en oud-voorzitter Oranjevereniging. Volgende week op deze plek: blogster Nora Schenk.

NEE JA en EXTRA

Als bezitter van een NEE NEE-sticker op de brievenbus zal dit stukje tekst je ontgaan. Je bent afgesloten van de plaatselijke nieuwtjes van het WeesperNieuws. Natuurlijk is dat vanwege het milieu een te waarderen instelling. Minder kranten betekent minder milieuvervuiling. Toch is er een keerzijde. We merken daar nu misschien meer van doordat we door corona elkaar minder zien, minder spreken, minder aanraken, minder omhelzen. Ook dat heeft gevolgen voor het milieu. Het mentale milieu. Voor dat mentale milieu is een NEE NEE-sticker eigenlijk helemaal niet zo gezond. NEE JA is veel gezonder voor dat milieu! Sommigen zullen tegenwerpen: wie leest er nog een krant? We kunnen toch wel zonder plaatselijke nieuwtjes? Is dat zo? Eh… natuurlijk kan dat. Alleen om echt een samenleving te zijn, is het wel handig om dat samen leven ook samen te beleven. Een plaatselijke krant kan daar zeker toe bijdragen. Plaatselijke kranten hebben geen stralende toekomst. Concurrentie alom! Online, sociale media, enzovoort. NEE NEE-stickers helpen onze plaatselijke pers ook al niet. Mijn advies? NEE JA natuurlijk. Verruim je blik met de plaatselijke krant!
Anderen zullen tegenwerpen dat het vaak gaat over hoe geweldig de collegepartijen WSP, GroenLinks en D66 het toch doen. Wat andere partijen ervan vinden, komt te weinig aan bod. Eenzijdig? Tja, natuurlijk zou het beter zijn als alle Weesper partijen aan bod komen op de door de gemeente Weesp betaalde pagina in het WeesperNieuws. Waarom gebeurt dat eigenlijk niet? Een merkwaardige vanzelfsprekendheid, toch? Dat moet nodig veranderen! Ook in de nieuwskolommen verdienen het stadsbestuur onwelgevallige berichten ruime aandacht. Over gevaarlijke oversteekplaatsen, onvoldoende visie over Landscroon, ongeoorloofd bebouwen van plantsoenen, stallen van fietsen, kosten van een natte Achtergracht, enzovoort. Zo bevordert de plaatselijke krant de plaatselijke democratie.
Nu biedt het WeesperNieuws iets bijzonders, iets extra’s: WeesperNieuws Extra. Een initiatief dat waardering verdient en aanbevolen kan worden aan alle Weespers. Zet NEE JA op je brievenbus en wordt EXTRA-abonnee. Goed voor je mentale milieu en voor Weesp!