Deze geldautomaat aan de Amstellandlaan verdween al eerder dit jaar.
Deze geldautomaat aan de Amstellandlaan verdween al eerder dit jaar. Archieffoto

Geldautomaat alleen nog in winkels

WEESP De Rabobank verhuist op 20 juli naar de Nieuwstad 4. Het kantoor aan de Irenelaan gaat dicht en dan verdwijnt daar ook de geldautomaat.

De Rabobank was de laatste in Weesp met geldautomaten die ook buiten winkeltijden beschikbaar zijn. Alle geldautomaten van de Rabobank, ABN AMRO en ING in Nederland zijn opgegaan in Geldmaat. Er zijn nu twee Geldmaten in Weesp: bij de filialen van Albert Heijn aan de Amstellandlaan en de Achtergracht. Deze zijn alleen open gedurende de openingstijden van deze winkels.
En dat leidt tot klachten. "Gisteren nog aan twee toeristen uitgelegd dat er één pinautomaat is in Weesp, maar dat ze de volgende dag pas terechtkonden. Het was namelijk al 23.00 uur", zo schetst een van onze lezers een praktijkvoorbeeld. Uit de reacties op onze website blijkt dat er nog steeds genoeg reden is om af en toe wat contant geld op te nemen. Het is onbekend of er in Weesp nog meer Geldmaten komen.
De Rabobank was in Weesp al langer op zoek naar een nieuwe locatie, want het pand aan de Irenelaan is verkocht aan ontwikkelaars die er woningen gaan bouwen. De bank komt nu op de Nieuwstad 4, het winkelpandje waar lang een uitzendbureau zat en dat vorige zomer nog door het WeesperNieuws tijdelijk was ingericht als redactiewinkel. Hier kunnen alle bankgerelateerde gesprekken met particulieren en ondernemers worden gevoerd, maar alleen op afspraak, ook vanwege de coronamaatregelen.

Het kantoor van de Rabobank gaat op 14 juli dicht en wordt later gesloopt.