Afbeelding
Foto: Brian Elings

Wat is jouw levensmotto? "Dat je tot aan je dood student moet willen zijn. Ik geloof zelfs dat het zo is dat zodra je denkt dat je echt alles over iets weet, het dan pas interessant begint te worden."


Acteur, cabaretier en scenarioschrijver. Houdt van vliegdekschepen en dunne luxaflex.

Wat weten mensen niet van jou?
"Dat ik ’s nachts na een show met een biertje op internet militaria afstruin. De vliegafhandelingen op vliegdekschepen is een ballet waar ik geen genoeg van krijg. Verder weet ik veel van de IOWA-klasse slagschepen en de Japanse Yamato. Onderzeeërs vind ik ook zeer geheimzinnig."

Welk boek ligt er op je nachtkastje?
"Homo Deus van Yuval Harari en Hay van Barry Hay."

Met wie wil je een goed gesprek?
"De eigenaar van Aaltje. Ik vind dat hij de beste zaak van de wereld heeft, alles klopt. Ik geloof dat een goede restaurateur een filosoof is die ons iets kan vertellen over levenskunst en menselijk gedrag."

Je beste eigenschap?
"Ik ben zorgzaam en wil verbinding."

En je slechtste?
"Dat ik het 't beste weet, daar valt enige winst te behalen."

Wat zou je doen met duizend euro?
"Overal luxaflex, hele dunne."

En met een miljoen?

"Op de bank zetten en ontspannen. Zeker niet verhuizen of een auto of dat soort onzin, men kan op zijn kamer volmaakt gelukkig zijn en de trein brengt je overal."

Als jij een dag burgemeester was?
"Zou ik er een wet doorheen jagen, die het de luchtmacht mogelijk maakt die paar gedrochten die het centrum ontsieren met een precisiebombardement weg te vagen."

Het grote interview met Alfred lees je op WeesperNieuws Extra