Afbeelding
Foto: Pixabay

Vacatures voor vrijwilligers

WEESP Op zoek naar een leuke vrijwilligersbaan? Hier zijn weer enkele vacatures van de Vrijwilligerscentrale van Versa.

Maak het verschil als energiecoach

Wil jij helpen Weesp te verduurzamen en heb je belangstelling voor energiebesparing in woningen? Bij Weesp Duurzaam leiden we energiecoaches op die Weespers kosteloos en vrijblijvend op weg helpen richting een energiezuinig huis. Meld je aan en na acht webinars ben je klaar om de energietransitie in Weesp mee vorm te geven! We bieden een vrijwilligersvergoeding.

Word jij gastgezin voor een kindje met een beperking?

Veel kinderen met een beperking, of kinderen uit een gezin waar iemand een beperking heeft, zouden het heerlijk vinden om zo nu en dan te kunnen spelen of logeren bij een gastgezin. Gewoon op een fijne plek waar het gezellig is en waar ze een beetje speciale aandacht ontvangen. Voor hun ouders betekent het wat extra tijd voor zichzelf of voor de andere kinderen uit het gezin. Soms kan dat net het steuntje in de rug zijn om er op andere dagen weer volledig tegenaan te kunnen.
Heb jij, of heeft jouw gezin, ruimte in je huis en hart om een kindje op te vangen? Je hoeft geen hele speciale activiteiten te ondernemen. Vaak is gewoon meedraaien in jouw gezin al bijzonder genoeg.
Als gast- of logeergezin kun je van grote betekenis zijn voor een kind. En het is een bijzondere manier om als gezin iets voor een ander te kunnen doen.

Dierverzorger bij het vogelhospitaal Naarden

In het vogelhospitaal worden gewonde, zieke en verweesde wilde vogels opgevangen. Wie wil mee helpen deze vogels te verzorgen zodat ze weer in de natuur teruggezet kunnen worden?

Heb je een hond? Mag Cora dan mee om deze samen uit te laten?

Cora is een lieve alleenstaande vrouw en nog erg bij de tijd. Haar sociale kring is erg klein en daardoor voelt ze zich eenzaam. Dat gevoel heeft zich versterkt toen haar hondjes een half jaar geleden overleden. Ze mist haar hondjes dagelijks en daarom zou ze dolgraag een leuke vrijwilliger willen die een hond heeft om deze samen een keer per week uit te laten. Cora houdt van gezelschap, is goedlachs en komt graag buiten. Lijkt het je leuk om haar wekelijks (op maandag of vrijdag) een keer mee te nemen tijdens de wandeling met de hond? Je maakt Cora er dolblij mee.

Reacties

Heb je vragen over het doen van vrijwilligerswerk? Wil je weten of het iets voor jou is of horen welke mogelijkheden er zijn? Kijk op www.vcweesp.nl, mail naar info@vcweesp.nl of bel naar 06 - 82 60 59 87.