Film: 'Rundfunk: Jachterwachter' op donderdag 9 juli in de City of Wesopa.
Film: 'Rundfunk: Jachterwachter' op donderdag 9 juli in de City of Wesopa.

Donderdag 2 juli

Film: 'For Sama'

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

Film met buffet van restaurant Aaltje. 'For Sama' is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby. Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kateab legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast. Entree 25 euro.

Vrijdag 3 juli

Dagworkshop

10.00 uur | Zwave! Spirituele Community

Wil jij ook beter leren vertrouwen op je gevoel? We luisteren vaker naar ons hoofd dan ons gevoel. Terwijl het zo mooi is als je die twee kunt combineren! Test je intuïtie in een dagworkshop. Www.zwave-weesp.nl.

Muziek: 'Amazing Grace'

19.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

In 1972 nam Aretha Franklin in een kerk in Los Angeles het gospelalbum 'Amazing Grace' op. Het was haar manier om haar wereldwijde schare fans deelgenoot te maken van haar muzikale roots. Hollywoodregisseur Sydney Pollack maakte er gedurende twee dagen filmopnames van. Die verdwenen door technische problemen in een kluis en werden min of meer vergeten. Pas zo’n veertig jaar later wist muziekproducent Alan Elliott de beelden te restaureren. Entree 10 euro.

Zaterdag 4 juli

Muziek

19.30 uur | City of Wesopa

Een boeiende reis door het leven van John Denver. In deze intieme voorstelling wordt hij weer muzikaal tot leven gebracht door Hans Emmen, die met zijn warme stem en mooie gitaarspel zijn guilty pleasure eindelijk mag uitleven. Ondersteund door Tonnie Wierikx, die net als Hans de songbooks en lp's van John Denver van zolder heeft gehaald en met haar stem en onder andere percussie de liedjes nog mooier kleurt. Entree 15 euro.

Zondag 5 juli

Jeugdfilm: Onward

14.00 uur | City of Wesopa

Onward vertelt het verhaal van twee elfenbroers uit een magische buitenwijk. Na de dood van hun vader besluiten de jongens op een ontdekkingsreis te gaan. Daarbij gaan ze op zoek naar de vraag of er nog enige vorm van magie over is in de buitenwereld. Entree 10 euro.

Dinsdag 7 juli

Digi & taalhuis spreekuur

11.00 uur | Bibliotheek Weesp

Digi & taalhuis spreekuur gaat weer van start (wekelijks op dinsdag). Het Digi & taalhuis biedt tijdens vaste spreekuren passende hulp aan mensen die moeite hebben met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van (digitale) basisvaardigheden. Iedereen kan bij de bibliotheek terecht voor een handen- en voetengesprek, praktische tips over hoe je nou begint met het oefenen met taal en andere (digitale) basisvaardigheden.

Woensdag 8 juli

Summer Fortival

10.00 uur | Fort Uitermeer

Een kleinschalig festival gedurende de zomervakantie, met coronaproof uitjes voor jong en oud. Zo kan men ontsnappen uit de kleinste escaperoom van Nederland, boogschieten op ballonnen, het fortkanon afschieten of kiezen uit een van de andere activiteiten. Het Summer Fortival is geschikt voor alle leeftijden en kan tussen 8 juli en 31 augustus elke woensdag en zondag online geboekt worden in twee tijdsblokken (van 10.00 tot 13.30 uur of van 14.30 tot 18.00 uur). Ieder blok ontvangt maximaal 100 gasten, zodat het nooit te druk wordt. Reserveren via shop.fortevenementen.nl.

Donderdag 9 juli

Film

18.00 uur | City of Wesopa

'Rundfunk: Jachterwachter'. Film met buffet van restaurant Aaltje. De keihard werkende Wachtopzichter (Yannick van de Velde) runt zonder hulp camping Hivo. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom jr. (Tom van Kalmthout) lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden. En dat dan allemaal heel grappig. Entree 25 euro.

Vrijdag 10 juli

Ophalen oud oapier

8.00 uur | Grote Kerk

Vrijdag wordt in het centrum het oud papier opgehaald, zaterdag is de rest van Weesp aan de beurt. Voor beide dagen geldt: het papier graag buitenzetten voor 8.00 uur.

Zondag 12 juli

Muziek op de Vuurlinie

16.00 uur | Centrum Weesp

Ook dit jaar worden er weer een aantal optredens vanaf de Vuurlinie gepresenteerd. Op zondag 12 juli vaart de Vuurlinie langs de terrassen in de Kom van Weesp en op de Vecht. Je kunt dan genieten van een gratis optreden van de formatie Duo. Patrick Cohen speelt popcovers, maar ook Sinatra schuwt hij niet. Kom naar het centrum en strijk neer op een van de terrassen. De Vuurlinie is het blauwe drijvende huisje dat ook Welkom-in-Weesp-boot wordt genoemd. Het bootje heeft de rol om Weesp te promoten en dat gebeurt onder andere door een aantal optredens in de zomer.


Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.