In de zomer van 2017 begon de ingrijpende verbouwing van de 145 jaar oude Laurentiuskerk.
In de zomer van 2017 begon de ingrijpende verbouwing van de 145 jaar oude Laurentiuskerk. Foto: André Verheul

Getransformeerde kerk begint aan tweede leven

WEESP Een heugelijk moment voor alle betrokkenen en zeker ook voor de stad Weesp: vrijdag wordt de getransformeerde Laurentiuskerk officieel geopend door waarnemend burgemeester Bas Jan Van Bochove.

door Marieke van Veen

Vanwege corona is dat alleen met genodigden, maar er wordt die dag ook een boek gepresenteerd zodat iedereen thuis kan lezen en zien hoe de herontwikkeling van de kerk tot stand is gekomen. Van de kerk naar de kroeg komt uit de pen van voormalig WeesperNieuws-hoofdredacteur André Verheul. Hij beschrijft hierin de bewogen periode tussen de laatste mis in 2014 tot het eerste biertje in 2020, met onder andere een herbeleving van de torenbrand en de herbouw van de torenspits.

The Clock Tower

In de zomer van 2017 begon de ingrijpende verbouwing van de 145 jaar oude Laurentiuskerk. In het gebouw zijn verdiepingen aangebracht, waarop nieuwe ruimtes zijn ingericht. Daardoor heeft het gebouw verschillende nieuwe functies gekregen. Zo hebben bierbrouwerij Wispe en jeneverstokerij Anker Weesp hun intrek in het gebouw genomen en op de tweede en derde etage, is de nieuwe shala (yogaruimte) van YogaToday. Verder zijn er twee appartementen en enkele commerciële (kantoor)ruimtes in het gebouw gekomen en in de toren is een luxe hotelkamer gemaakt, genaamd The Clock Tower. De eerste gasten kunnen hier nog deze zomer terecht.

Op WeesperNieuws Extra transformeert Nora Schenk de 5-jarige verbouwing naar een artikel van 5 minuten leestijd: 'De kerk kon het beste worden gesloopt. Of er moest een gek zijn met een beter idee?'