Groene Punt blijft gesloten

WEESP De Groene Punt blijft voorlopig gesloten voor publiek. Vandaag (woensdag 1 juli) wordt een aantal versoepelingsregels van kracht, maar de opening van de Groene Punt zit daar niet bij. Tijdens hete zomerdagen is dit een gemis voor veel Weespers.

Dit vertelt burgemeester Bas Jan van Bochove in een podcast die gisteren verscheen op WeesperNieuws Extra. De Groene Punt is sinds zaterdag 4 april gesloten voor publiek en dat blijft dus vooralsnog zo. De reden is dat de gemeente er bij grote drukte niet voor kan zorgen dat er adequaat wordt gehandhaafd. Dat is hier in de zomer eigenlijk altijd een enorme uitdaging, maar nu vanwege de coronacrisis helemaal. En dus begint de gemeente er niet aan. "Zeker als het gaat om 24 uur zien wij er nu geen ruimte voor", legt Van Bochove uit.

Misschien hele zomer

Het is niet helder wanneer de Groene Punt weer wordt opengesteld. De kans dat de Groene Punt de hele zomer gesloten blijft is in elk geval aanwezig, benadrukt Van Bochove. Op het moment dat er licht gloort wordt daar meteen naar gekeken, maar dat is nu nog niet aan de orde.

Op WeesperNieuws Extra is de podcast te beluisteren. Hierin legt de burgemeester ook uit hoe het zit met de financiƫle reserves van de gemeente.