Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster  Stephanie Prinssen.
Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Gouden Weespermop

Jan: "Kooper-muziek, anderhalvemetercommunicatieadviseur, holistisch therapeut, huisschilder, makelaar in opleiding, saxofoonreparateur, zonnepanelenkenner, vogelaar en professioneel kringloper. Goedemorgen!"
Stefan: "Met mij, Stefan: net geen winnaar van welke prijs dan ook. Goedemorgen."
Jan: "O ja, je had de zilveren Reissmicrofoon dit jaar weer niet gewonnen. Bekijk het positief, dat gegeven is ook een felicitatie waard. Ik win ook nooit wat... Ja, lang geleden de Conamis Componistenprijs maar daarna niets meer. Ook niet 'net niet'. Niet 'net niet' de ereburger. Ook niet 'net niet' een lintje."
Stefan: "Kunnen we niet samen met deze krant iets moois uitreiken? Prijs voor de beste slogan op het spandoek voor het unlocken van de Groene Punt? Of de beste horecaman/vrouw. Of de beste middenstander van Weesp 2020?"
Jan: "Ik maak het breder: wie is voor jou de held van Weesp? Kan een ondernemer zijn, je buurman, de voetbalcoach, de havenmeester, die geweldige kassière van de supermarkt… Je mag iedereen in Weesp nomineren die voor jou veel betekent."
Stefan: "Ook dieren?"
Jan: "In principe wel. En we reiken dan de Gouden Weespermop 2020 uit."
Stefan: "De Gouden Weespermop 2020. Geweldig! Dan nomineer ik Nico Portengen. Iemand die ondanks alles wat hij fysiek en mentaal te verduren heeft gehad, elke dag zijn rondje met zijn rollator door Weesp maakt. En altijd vrolijk en positief. Ik word altijd blij van hem als ik hem zie."
Jan: "Dan nomineer ik Jeroen Stork, die lange meneer die altijd gewapend met papierprikker in het Weesper uniform heel rustig aan het zwerfvuil opruimt. Hij heeft nooit haast en maakt ook door zijn uitstraling zijn omgeving per definitie vriendelijker."
Stefan: "Oké, we doen het samen met deze krant: wie wil je nomineren voor de gouden Weespermop 2020? Geef het door via redactie@weespernieuws.nl en dan maken we het over een maand bekend. De winnaar krijgt ook een jaarabonnement op WeesperNieuws Extra en een lekker lang weekend met de burgemeester."
Jan: "En je mag ook jezelf nomineren?"
Stefan: "Ja Jan, dat mag, zelfs anoniem!"
Jan: "Leuk! Gaan we doen en hou vol."
Stefan: "Ja! Hou vol."