Afbeelding
Foto: Pixabay

Nieuwe luxe Kringloper gaat maandag open

WEESP Volgende week gaat de nieuwe Kringloper aan de Nieuwstad open. Dit filiaal moet het kringloopshoppen in Weesp naar een totaal ander level tillen, belooft de Tomin Groep.

Ondertussen blijft de winkel aan de Achtergracht voorlopig ook in gebruik. Hier worden tot 1 september, als het huurcontract afloopt, boeken en kleding uit alle filialen in de regio verkocht die de kwaliteitsselectie niet (meer) halen. Daar zijn de prijzen ook naar: 4 stuks voor 5 euro. Volgens Susan Douwsma van de Kringloper zitten ook hier verborgen pareltjes tussen. Ze verwacht in beide winkels veel publiek, omdat veel mensen thuisblijven deze vakantie en snuffelen in kringloopwinkels als een leuk uitje wordt gezien.

Zeker de nieuwe winkel zal veel publiek trekken, denkt ze. Daar zijn de medewerkers druk bezig om alles in te richten en er komen steeds mensen langs met de vraag hoelang het nog gaat durem. De nieuwe winkel aan de Nieuwstad, in de voormalige Weesper boekhandel, is veel groter, ruimer en luxer. Maandag 13 juli om 11.00 uur gaan de deuren open.


De dirigent stopt, maar het koor gaat door

WEESP Na 10 jaar heeft Fred Smalbrugge afscheid genomen van Camerata Fectionata. Bij die gelegenheid op Fort Uitermeer werd hij letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet.

Hij zal het kamerkoor gaan missen, zo liet de dirigent weten, maar hij wenste het koor vanuit de grond van z’n hart bovenal een geweldige toekomst zonder hem. De Johannes Passion is niet door gegaan, maar Camerata Fectionata gaat verder en is bezig met de selectie van een nieuwe dirigent. Ook nieuwe leden zijn welkom omdat enkele zangers dit als een goed moment zien om ook aan iets nieuws te beginnen.