Het lintje werd vanwege corona opgespeld door Frida's man.
Het lintje werd vanwege corona opgespeld door Frida's man.

Wat later vanwege corona, maar Frida Bodisco Massink heeft nu haar lintje

WEESP Vanwege het coronavirus was er dit jaar geen lintjesregen op het stadhuis, maar kreeg Frida Bodisco Massink eind april telefonisch te horen dat zij mocht toetreden tot de Orde van Oranje-Nassau. Pas afgelopen donderdag kreeg zij op het stadhuis de onderscheiding officieel opgespeld - door haar man zodat de burgemeester op 1,5 meter afstand kon blijven.

Bodisco Massink-Jongejans is na haar studie sociologie in Utrecht haar werkzame leven gestart bij de Stichting Nieuwe Woonvormen. Ze ontwikkelde daar als een van de eersten modellen en protocollen voor inspraakprocedures. Daarna was zij jarenlang werkzaam als ambtenaar bij de gemeente Bussum en vervolgens bij de gemeente Amsterdam. In Bussum hield ze zich bezig met verbetering van de dienstverlening en daar was veel belangstelling voor. Bij de gemeente Amsterdam bekleedde ze meerdere functies. Belangrijk werk verrichtte ze als projectleider Medisch Onderzoek Vliegramp Bijlmermeer en als interim-voorzitter van de Stichting Technika 10, die in 1992 de Prins Bernhard Cultuurprijs ontving.

Vrijwilligerswerk
Naast haar werk is ze al decennialang actief in het vrijwilligerswerk en ook de lokale overheid kon op haar inzet rekenen. Zo was zij van 1986 tot 1996 raadslid voor D66, waarvan de laatste 6 jaar als fractievoorzitter. Sinds 1997 is zij voorzitter van de Stichting Vrienden van de Weesper Synagoge, sinds 2000 is ze adviseur bij de Stichting Accommodatiebeheer WVGV, in 2012 werd ze voorzitter van de Weesper bridgeclub Stay Men en alweer zeven jaar is ze secretaris van de Weesper roeivereniging.

.