De Koninkrijkszaal aan de Herensingel.
De Koninkrijkszaal aan de Herensingel. Foto: WeesperNieuws

Appartementen op plek Jehovakerk

WEESP Op de plek aan de Herensingel waar nu nog de vervallen Koninkrijkszaal van de Jehovah's Getuigen staat, komen minimaal 28 appartementen en op de onderste bouwlaag komt een huisartsenpraktrijk. Daarvoor is gisteren een overeenkomst ondertekend door de gemeente en Jakido Weesp, een bedrijf van Cees van Vliet. De gemeente is er blij mee.

Eind 2013 werd bekend dat de Jehova's Getuigen vanwege samenwerking met een andere afdeling hun gebedsruimte af gingen stoten. De zaal, die op de kop van de Herensingel staat, werd vervolgens verkocht aan Van Vliet, die in eerste instantie mogelijkheden zag om de zaal te verbouwen tot een paar woningen.
“We hadden graag het huidige pand behouden en een nieuwe bestemming gegeven, maar gezien de staat van het gebouw bleek dat niet mogelijk. Desondanks zijn we blij met deze herontwikkeling, vooral de maatschappelijke invulling hiervan.”
Met die maatschappelijke invulling duidt Van Vliet op de huisartsenpraktijk die onderin - in de zogeheten plint - komt. Verder zullen minimaal 28 appartementen en een parkeergarage deel uitmaken van het nieuwe complex.

Sociale segment

Twee derde van de woningen wordt, zo liet wethouder John Vos van Ruimtelijke Ordening weten, gebouwd in het sociale huur- en koopsegment. Dat betekent betaalbaar.
Afgelopen maandag hebben Van Vliet en waarnemend burgemeester Bas Jan van Bochove om te beginnen de zogeheten anterieure overeenkomst getekend. Dit is de beginfase van een project, nog voor de vaststelling van het exploitatieplan. De komende tijd wordt gestoken in de verdere procedure ter voorbereiding op de wijziging van het bestemmingsplan en in participatie door bewoners. De oplevering wordt niet eerder dan in 2023 verwacht.