Sander Kollaard woonde twee jaar in Weesp.
Sander Kollaard woonde twee jaar in Weesp.

Meet-and-greet met Libris Literatuurprijs-winnaar

WEESP Sander Kollaard is deze week een paar dagen in Nederland en komt dan ook een dagje naar zijn oude woonplaats Weesp. Boekwinkel Pezzi Pazzi heeft een meet-and-greet geregeld.

Weespers kunnen Kollaard donderdagmiddag 16 juli tussen 14.00 en 15.00 uur in de boekwinkel gedag komen zeggen en hun boek laten signeren. Het prijswinnende boek is daar ook te koop. Iedereen is welkom om de auteur te ontmoeten. Reserveren is niet nodig, maar vanwege de coronaregels kan het zijn dat mensen bij veel belangstelling buiten op hun beurt moeten wachten.

Henk en Schurk

Sander Kollaard is geboren en getogen in Amstelveen, studeerde geschiedenis in Amsterdam waar hij na zijn afstuderen nog jaren bleef plakken, zocht later de rust op van Vreeland, om in 2004 in Weesp te belanden. Hij woonde van 2004 tot 2006 in de Nieuwstraat en verhuisde daarna vanwege de liefde naar Zweden. Daar schreef hij in een voormalige pastorie op het platteland het boek Uit het leven van een hond, waarin de lezer één warme zomerse zaterdag in Weesper Nieuwstraat beleeft met Henk en zijn ongeneeslijk zieke hond Schurk. Dit boek won afgelopen voorjaar de Libris Literatuurprijs 2020.

Op WeesperNieuws Extra staat een interview met Sander Kollaard over zijn jaren in Weesp.