Summer Fortival op 18 en 19 juli bij Fort Uitermeer.
Summer Fortival op 18 en 19 juli bij Fort Uitermeer.

Donderdag 16 juli

Film

18.00 en 21.00 uur |
City of Wesopa

'Mrs. Lowry and Son', inclusief buffet. Mrs. Lowry & Son vertelt het verhaal van de Britse kunstenaar L.S. Lowry en de getroebleerde relatie met zijn bazige moeder. Overdag beweegt hij zich als huurincasseerder tussen de fabriekswerkers in de straten van Salford, dat ligt in de buurt van Manchester. Het is vooral de industriële omgeving die hij daar vastlegt. Entree 25 euro.

Reading & Healing

20.00 uur | Zwave! Spirituele Community

Dit is een oefenavond waarin mediums privéconsulten oefenen met 'echte proefpersonen'. We doen dit online via Zoom. Dus wil je als ontvanger gratis een aantal readings of healing ontvangen, geef je dan op via www.zwave-weesp.nl/Agenda.

Vrijdag 17 juli

Muziek

20.30 uur | City of Wesopa

Je verjaardag vieren als voormalige punkband? Dat hoort eigenlijk niet. Behalve als je The Cure heet, al veertig jaar stevig de toon zet en in Hyde Park wordt gevraagd. Voorbij de punkrock van 1978 tot 2018, een feestje met honderdduizend toeschouwers, zonder sterallures maar met het kenmerkende stemgeluid van Robert Smith en zijn heerlijke hechte band. Boys don’t cry? Of misschien toch? Entree 10 euro.

Zaterdag 18 juli

Historische stadswandeling

14.00 uur | Grote Kerk Historische

Stadswandeling onder leiding van een ervaren gids. Start bij de Grote Kerk op de Nieuwstraat. Kosten: 3,50 euro per persoon. Maximumaantal deelnemers is tien. Vol = vol.

18 en 19 juli

Jakop Slegt

10.00 uur | Museum Weesp

'Een eigen kijk op de wereld'. Kunstenaars kunnen hun werkelijkheid ontstijgen en een eigen wereld scheppen in hun werk. Museum Weesp toont u het werk van een bijzondere kunstenaar uit Weesp: Jakop Slegt (1934-1990). Informatie via www.museumweesp.nl.

Summer Fortival

10.00 uur | Fort Uitermeer

Plof deze zomer neer bij Fort Uitermeer voor een kleinschalig festival met allemaal leuke activiteiten, waarbij je een dagje uit bent met de hele familie zonder grote drukte. Bij het fort kun je je een dagdeel vermaken met onder andere de kleinste escaperoom van Nederland, boogschieten, RC-parcours, fotobooth, een rondleiding, een speurtocht en nog veel meer. Natuurlijk zijn er ook lekkere drankjes en snacks te krijgen. Een gezellig familie-uitje op een bijzondere plek waarbij we rekening houden met de huidige maatregelen, zoals maximaal 100 personen per tijdsslot. Elke woensdag en zondag van 10.00 - 13.30 uur of 14.30 - 18.00 uur. Kaartjes zijn 9,50 euro per persoon (kinderen t/m 4 jaar gratis) en kunnen online geboekt worden via fortival.nl of aan de deur. www.fortival.nl.

Dinsdag 21 juli

Digi & taalhuis spreekuur

11.00 uur | Bibliotheek Weesp

Het Digi & taalhuis biedt tijdens vaste spreekuren passende hulp aan mensen die moeite hebben met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van (digitale) basisvaardigheden.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.