Artist's impression van de toekomstige Weesperwerf.
Artist's impression van de toekomstige Weesperwerf. © Aalberts Ontwikkeling

Bouw 115 woningen Nijverheidslaan in gang gezet

De meeste ondernemers vinden het maar niets, maar de gemeente geeft groen licht voor 115 woningen op industrieterrein Nijverheidslaan.

WEESP Projectontwikkelaar Blauwhoed en Aalberts Ontwikkeling en de gemeente Weesp hebben afgelopen week de zogeheten anterieure (privaatrechtelijke) overeenkomst getekend voor het woningbouwplan aan de Nijverheidslaan. De nieuwe wijk gaat Weesperwerf heten.

De overeenkomst is een gevolg van het besluit van de gemeenteraad in december 2018 om een deel van het bedrijventerrein aan de Nijverheidslaan te transformeren tot woonlocatie. Hier zullen circa 115 woningen worden gerealiseerd. "Dit plan is de uitkomst van de participatie met bedrijven van de Nijverheidslaan en bewoners van de Korte Muiderweg", laat de gemeente weten.

Werfachtige sfeer

Ruim een derde van de woningen wordt gebouwd in het sociale- en middendure huursegment. De ambitie van de projectontwikkelaar is “een duurzame kleinschalige woonbuurt te maken in een licht industriële, werfachtige sfeer met een divers aanbod van koop- en huurwoningen”, liet Pascal Schreur van het bouwbedrijf weten bij de ondertekening van de overeenkomst. Nu de anterieure overeenkomst is ondertekend, kan verder worden gegaan met de procedure ter voorbereiding op het bestemmingsplan en vervolgens met het bouwrijp maken van het terrein. Op dit moment is de verwachting dat de bouw begin 2022 kan starten.

Archieffoto: De bouwgrond aan de Nijverheidslaan.