2,3 miljoen subsidie voor scholen Weespersluis

WEESP De gemeente Weesp heeft twee subsidies gekregen, bedoeld voor de kwaliteitsverbetering en verduurzaming van de nieuwe schoolgebouwen en de sporthal van de Brede School Weespersluis. Het gaat om 2,15 miljoen euro vanuit het Kwaliteitsfonds van de provincie Noord-Holland en 144.310 euro vanuit de Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE+) van het Rijk.

Het Kwaliteitsfonds is onderdeel van afspraken tussen Weesp en de provincie voor de ontwikkeling van Weespersluis. Wethouder Astrid Heijstee van Onderwijs is er maar wat blij mee: "Het helpt enorm om de extra investeringen in kwaliteit en verduurzaming en onze ambitie nul op de meter voor elkaar te krijgen.” Het gebouw wordt met deze subsidie energieneutraal door onder andere warmte-koudeopslag, warmtepompen, extra isolatie, HR+++ drievoudig glas en zonnepanelen. Het bedrag van het Rijk betreft een vergoeding voor de door zonnepanelen geproduceerde energie over een periode van 15 jaar.

Voor de school zijn drie subsidies aangevraagd. Twee zijn er nu toegekend. Voor wat betreft de laatste aanvraag, de Regeling specifieke uitkeringstimulering sport (SPUK), wacht de gemeente nog op witte rook.