Gemeenteraad wil een bos in Weesp

WEESP De gemeenteraad wil dat onderzocht wordt of een deel van het zogeheten Breedland bij Weespersluis een hoogwaardig, inheems en biodivers bos kan worden. Een motie hiervoor werd vorige week woensdag unaniem aangenomen.

Vorige week stemde de gemeenteraad in totaal over acht moties en de zesde stemronde betrof een motie over de aanleg van een bos in ’t Breedland. Dit stuk land ligt tussen Weespersluis en de A1 en heeft tot doel een groene buffer te worden tussen wijk en weg.
Onlangs zijn hiervoor de eerste bomen geplant, maar wat de raad betreft hoeft het niet bij een simpel rijtje bomen te blijven. ’t Breedland omvat in totaal zo’n slordige 100 hectare en de raad vindt het een goed idee om te onderzoeken of ten minste 10 procent daarvan een hoogwaardig, inheems, biodivers bos met behulp van een beproefde bosbouwmethode kan worden. De overweging is dat Weesp niet een fatsoenlijk echt bos heeft. Deze motie haalde het unaniem, waarbij er nog wel wat gesteggel was over de strekking van de motie en de wijze waarop de wethouder deze interpreteerde.

Op WeesperNieuws Extra staat sinds vrijdag een uitgebreid verslag van de laatste raadsvergadering voor de zomer. De gemeenteraad sprak zich onder andere ook uit voor een Aetsveldsepolder zonder windturbines.