Omwonenden slooppanden bezorgd over troep en ongedierte

WEESP Omwonenden van de drie sloopwoningen aan de Plataanlaan maken zich ernstig zorgen over de overlast door zwerfafval en on gedierte. De gemeente laat weten dat de woningen vooralsnog niet gesloopt worden en zelfs binnenkort weer tijdelijk worden bewoond.

Vorige maand werd bekend dat het nog tot zeker 2025 gaat duren voor er iets aan het kruispunt wordt gedaan. Er lag een plan - er moet hier een rotonde komen - maar als gevolg van de ambtelijke fusie met Amsterdam gaan verkeersdeskundigen van de hoofdstad zich eerst over de situatie buigen.

Groen en geel

De buurt ergert zich inmiddels groen en geel aan de dichtgetimmerde huizen. Ook de automobilisten die via de Casparuslaan de wijk betreden, kunnen niet om het rijtje heen, maar zullen het niet als een aantrekkelijke blikvanger van de wijk ervaren.

De verwachting is dat het nog jaren gaat duren, zeker tot na 2025, voor het nieuwe verkeersplein wordt aangelegd. Om de situatie al voor die tijd te verbeteren, zullen er noodmaatregelen worden genomen. Welke dat zijn is nog niet bekend. Over de sloop van de huizen aan de Plataanlaan laat de gemeente desgevraagd het volgende weten: “Er wordt voorlopig niet gesloopt, maar de gemeente gaat wel organiseren dat deze panden weer een tijdje gebruikt kunnen worden, zodat er weer leven is en het houtwerk voor de ramen verdwijnt.” Hierover tegen die tijd meer.

Op WeesperNieuws Extra staat een uitgebreid artikel over de situatie. Daarin worden ook verontruste buurtbewoners aan het woord gelaten.