Beiaardconcert van Jan Willem Achterkamp op vrijdag 31 juli.
Beiaardconcert van Jan Willem Achterkamp op vrijdag 31 juli.

Zaterdag 25 juli

Historische stadswandeling

14.00 uur | Grote Kerk

Stadswandeling onder leiding van een ervaren gids. De start is bij de Grote Kerk op de Nieuwstraat en duurt anderhalf uur. Kosten: 3,50 euro per persoon. Aanmelden is niet nodig, maar vol = vol. Maximumaantal deelnemers is tien in verband met corona. Www.hkweesp.nl.

25 en 26 juli

Jakop Slegt

10.00 uur | Museum Weesp

Kunstenaars kunnen hun werkelijkheid ontstijgen en een eigen wereld scheppen in hun werk. Museum Weesp toont u het werk van een bijzondere kunstenaar uit Weesp; Jakop Slegt (1934-1990) Tekenaar Jakop wordt geroemd om zijn pentekeningen met veel beweging. Hij wordt aanvankelijk vergeleken met 17e-eeuwse kunstenaars als Rembrandt en Hercules Seghers. Vanwege zijn precisie en uitermate knap beheerste techniek wordt hij in het begin van zijn carrière aangeduid als ‘een van onze meest grandioze surrealisten’. Jakop wordt wel ‘de Piranesi van Weesp’ genoemd. In de jaren 60 van de vorige eeuw, een tijd waarin alles aan het schuiven is, wordt Jakop bestempeld tot visionair. Informatie via www.museumweesp.nl.

Zondag 26 juli

Summer Fortival

10.00 uur | Fort Uitermeer

Plof deze zomer neer bij Fort Uitermeer voor een kleinschalig festival, waarbij je een dagje uit bent met de hele familie zonder grote drukte. Bij het fort kun je je een dagdeel vermaken met onder andere de kleinste escaperoom van Nederland, boogschieten, RC-parcours, fotobooth, een rondleiding, een speurtocht en nog veel meer. Natuurlijk zijn er ook lekkere drankjes en snacks te krijgen. Een gezellig familie-uitje op een bijzondere plek waarbij we rekening houden met de huidige maatregelen, zoals maximaal 100 personen per tijdsslot. Elke woensdag en zondag van 10.00 tot 13.30 uur of van 14.30 tot 18.00 uur. Kaartjes zijn 9,50 euro per persoon (kinderen tot en met vier jaar gratis) en kunnen online geboekt worden via fortival.nl of aan de deur.

Dinsdag 28 juli

Digi & taalhuis spreekuur

11.00 uur | Bibliotheek Weesp

Het Digi & taalhuis biedt tijdens vaste spreekuren passende hulp aan mensen die moeite hebben met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van (digitale) basisvaardigheden.

Vrijdag 31 juli

Beiaardconcert

19.00 uur | Luisterplaats Oudegracht 27

Op het eerste zomeravondbeiaardconcert in 2020 speelt Jan Willem Achterkamp in de toren van de Laurenskerk. Iedereen is welkom in de luisterplaats: de tuin van Oudegracht 27 waar Covid-19 maatregelen worden gevolgd. Ook goed te horen op terrassen in de binnenstad. Www.facebook.com/beiaardweesp/.

Ook weer begonnen met activiteiten? Meld deze dan via Gooiagenda.nl.