Akwasi koopt woning in Weespersluis

WEESP -Social media zijn bij uitstek tot media verworden om helemaal los te gaan. Is er nog ook nog een triviaal onderwerp of persoon mee gemoeid, dan weet je zeker dat alle registers worden opengetrokken. Dit gebeurde vorige week dan ook toen bekend werd dat rapper Akwasi een huis heeft gekocht in Weespersluis.

Akwasi ligt momenteel onder vuur vanwege zijn uitspraken tegen vooral Zwarte Piet bij een demonstratie van Black Lives Matter. Vorige week werd op een bijzondere manier bekend dat hij in Weesp gaat wonen, of althans in Weespersluis een woning heeft gekocht.

Glazenwasser

Glazenwasser Barry kwam voor de oplevering van de woning de ramen zemen en ging op social media los toen hij begreep dat dit de woning was van de rapper. Op de besloten Facebookgroep Glazenwassers United scheef hij: 'Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland. Jullie zouden medelijden moeten hebben met hem. Maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren.' En zoals dat gaat op social media volgde hierop direct het ene na het andere haatbericht. 'Hang maar een handgranaat aan de deur' en 'Steek het huis maar in de brand', stond er onder meer te lezen.

Foto’s

De glazenwasser had daarbij foto’s van het nieuwe huis geplaatst en dat was tegen het zere been van Akwasi zelf, die zich ernstig in zijn privacy voelt aangetast. 'Dit mag niet en dit hoort niet', schreef hij als reactie. 'Ik zou me veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt.' Op zijn eigen Insta reageert hij met de tekst: 'Ik wil graag dat je dit ziet, mijn gloednieuwe koopwoning die binnenkort opgeleverd moet worden is met foto’s in een privé facebookgroep verschenen dankzij ene Barry.' Zijn reactie leidde ertoe dat het bericht werd verwijderd en dat de glazenwasser later die dag op non-actief werd gesteld.

Miljoenen

Er zou volgens het weekblad Story ook sprake van zijn dat Akwasi miljoenen zou hebben geïnvesteerd in Weespersluis. Reporter Guido den Aantrekker schreef onlangs in het weekblad dat de rapper voor de helft eigenaar is van de projectontwikkelaar, die 6,3 miljoen euro heeft geïnvesteerd in Weespersluis. Uit onderzoek van WeesperNieuws in het kadaster valt dit in elk geval niet te herleiden.