Tijdens de operatie wordt de allernieuwste knieprothese geplaatst.
Tijdens de operatie wordt de allernieuwste knieprothese geplaatst. Foto: Tergooi

Meekijken in de operatiekamer

HILVERSUM Live een knieoperatie volgen? Het kan op zaterdag 17 maart tijdens de open dag in ziekenhuis Tergooi. Op locatie Hilversum staat orthopedisch chirurg dr. Ronald Verhagen vanuit de operatiekamer live in verbinding met de Wesselzaal. Daar kunnen bezoekers de operatie volgen op een groot scherm en vragen stellen aan de orthopedisch chirurg en aan andere betrokken zorgverleners die aanwezig zijn.

"Wij plaatsen op de open dag de allernieuwste knieprothese", vertelt Verhagen. "De beste knieprothese wereldwijd is de NexGen van ZimmerBiomet, de grootste knieprothesefabrikant ter wereld. Van deze prothese is nu een verbeterde versie uitgebracht. Samen met ziekenhuizen in Delft en Alkmaar mogen wij deze prothese als onderdeel van wetenschappelijk onderzoek plaatsen. Deze moderne prothese kunnen we beter passend maken, zodat hij natuurlijker aanvoelt."

Goede resultaten

Bij Tergooi zijn alle patiënten welkom omdat het team de kennis en ervaring heeft om ook bij patiënten met een verhoogd risico veilig een knieprothese te plaatsen. Jaarlijks ondergaan ongeveer 350 mensen deze behandeling in Tergooi. Hiervan ervaart 90 procent na de operatie minder pijn bij het bewegen. "De resultaten zijn ook zo goed omdat Tergooi via een speciaal traject mensen vooraf helpt zo fit mogelijk de operatie in te gaan. Het herstel gaat hierdoor sneller en beter. Revalidatie na de operatie duurt ongeveer drie tot zes maanden. Binnen een week kunnen patiënten terecht voor een consult, binnen vier weken daarna kan de operatie worden gepland", aldus Verhagen.

De locaties Hilversum en Blaricum van Tergooi openen 17 maart de deuren voor een open dag. Van 10.00 tot 15.00 uur is er een uitgebreid programma: van een kijkje in de gloednieuwe e-Studio tot een bezoek aan het Mammacentrum. Ook kinderen kunnen een leerzame en leuke dag beleven. Dat begint al als ze bij de ingang een mooie doktersjas aan mogen doen.

En voor wie de operaties wil volgen: de knieoperaties starten op locatie Hilversum om 11.00 en 13.30 uur.