De voorstelling van theatergroep Ervarea geeft een steuntje in de rug.
De voorstelling van theatergroep Ervarea geeft een steuntje in de rug. Foto: www.ruudvandergraaf.nl

Vivium trakteert op een voorstelling

BUSSUM Vanaf 13 maart organiseert Vivium Zorggroep elke twee maanden het Vivium Kenniscafé voor (leerling-)verzorgenden en -verpleegkundigen uit de regio. "Met deze kenniscafés willen we alle verzorgenden en verpleegkundigen uit de regio een inspirerende plek geven om met elkaar te praten, ervaringen uit te wisselen en te leren over onderwerpen die zij belangrijk vinden", laat Sandra Spanjaard, concernadviseur bij Vivium, weten.

De kenniscafés worden op dinsdag 13 maart feestelijk afgetrapt met een gratis theateravond in Vivium De Zandzee in Bussum. (Leerling-)verzorgenden en -verpleegkundigen van binnen en buiten Vivium worden die dag getrakteerd op een voorstelling van theatergroep Ervarea.

Spanjaard: "Verzorgenden en verpleegkundigen hebben een mooi en divers maar vaak ook zwaar beroep. Deze theatervoorstelling geeft een steuntje in de rug en laat zien dat je als verzorgende of verpleegkundige echt trots mag zijn op je werk. Het is een voorstelling met een lach en een traan. Je kunt lachen om herkenbare situaties maar ziet ook de moeilijke momenten tijdens het werk terug."

Onbegrepen gedrag
Met de kenniscafés wil Vivium Zorggroep dieper ingaan op de onderwerpen die voorbijkomen tijdens de voorstelling. "Bijvoorbeeld: omgaan met onbegrepen gedrag en samenwerken met mantelzorgers. Ook ethische vraagstukken komen aan bod. Daarnaast vragen we aan de bezoekers welke onderwerpen zij interessant vinden en wat er speelt op de werkvloer", aldus Spanjaard. "Wij zijn superenthousiast over dit concept en verwachten dat er veel belangstelling voor is. Voor de voorstelling is echter beperkt plaats en om teleurstelling te voorkomen vragen we mensen om zich aan te melden via www.vivium.nl/viviumtrakteert."

Bussum
De theatervoorstelling van Ervarea begint 13 maart om 20.00 uur in Vivium De Zandzee in Bussum en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Vanaf 19.30 uur zijn bezoekers welkom voor koffie en achteraf is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.