Alzheimer Café

REGIO De afdeling Gooi en Omstreken van Alzheimer Nederland verzorgt iedere maand een Alzheimer Café in verschillende gemeenten.

In Hilversum is op 14 maart het volgende Alzheimer Café in wijkcentrum De Koepel. Chris Bavinck van GGZ Centraal gaat dan in op het thema 'Intimiteit'. Dementie maakt een relatie minder gelijkwaardig. De partner wordt steeds meer de verzorger. Hoe kun je je hiermee staande houden? Er is ruimte voor persoonlijke vragen.

Het volgende Alzheimer Café in Huizen wordt 15 maart gehouden in de Brassershoeve. GZ-psycholoog Willemijn van der Vleuten gaat dan in op gedragsveranderingen bij mensen met een dementiesyndroom. Welke gedragsveranderingen en belevingsfasen zijn er en hoe ga je hier als naaste het best mee om? Wat betekent dit voor het onderlinge contact? Welke gouden regels zijn er?

In het Alzheimer Café in hotel Het Hart van Weesp in Weesp vertelt casemanager dementie Annette van Ommeren donderdag 5 april over wat een casemanager kan betekenen voor iemand met dementie of met geheugenproblemen en zijn of haar mantelzorger. Ook kan zij advies geven over hoe om te gaan met veranderd gedrag. De casemanager is een vertrouwde, vaste persoon. Hij of zij komt bij de patiënt thuis en helpt door uitleg over de ziekte en de gevolgen ervan.

De Alzheimer Cafés zijn van 19.30-21.00 uur en de toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op alzheimer-nederland.nl/regios/gooi-en-omstreken.


Aanschuiven

WEESP Wie geen zin heeft om te koken, kan voortaan op woensdag in het restaurant van verpleeghuis De Hogeweyk aan de Heemraadweg in Weesp aanschuiven voor een verse maaltijd tegen een zeer betaalbaar prijsje.

Het restaurant was altijd al open voor iedereen, de wekelijkse aanschuiftafel is een extra lokkertje. Iedere woensdagavond staat vanaf circa 17.00 uur een dagmenu inclusief drankje voor slechts € 7,50 klaar. De dagmenu's wisselen steeds. "Een mooie kans om in een sfeervolle omgeving buurtbewoners te ontmoeten. Reserveren is niet nodig, iedereen is welkom", aldus De Hogeweyk. Het kan voor buurtbewoners - en eigenlijk iedereen - een extra reden zijn om eens gebruik te maken van het restaurant in De Hogeweyk. Het mag dan een verzorgingshuis voor dementerenden zijn, De Hogeweyk is nadrukkelijk op zoek naar een mix met buurtbewoners, net als in een normale wijk. De draaideur staat dan ook open voor iedereen. Dit concept hanteert De Hogeweyk al jaren en krijgt van over de hele wereld aandacht.