Vivium zoekt mensen die het verschil willen maken.
Vivium zoekt mensen die het verschil willen maken. Foto: Paul Tolenaar

Wil jij het verschil maken in de zorg?

'Karin is ook oma, net als ik'

REGIO Nel Leusink (81) heeft nog een heel revalidatietraject voor zich. Lopen is uit den boze met een breuk onder haar net nieuwe heupprothese. Het contact met Karin van der Veen (60), verzorgende in Vivium Naarderheem, brengt verlichting: "Als we tien minuten praten, voelt het alsof er een vreugdevol uur voorbij is."

Het valt niet mee om ineens zo afhankelijk te zijn, weet Karin. "Zeker als je zo zelfstandig bent als zij." Mevrouw Leusink knik: "Maar ik kan met dat been alweer twee kilo tillen en volgende week mag ik in het therapiebad mijn rechterbeen weer belasten." Haar doel: weer lopen, naar huis en haar leven weer oppakken. Daarin spelen haar (achter)kleinkinderen een grote rol. "Een kleinkind voelt als van jezelf. Het is allemaal vreugde." Karin instemmend: "Het is echt heel bijzonder. Ik ben nu drie jaar oma en het is geweldig." En alsof er niemand anders bij is, gaat het gesprek tussen beide oma's verder over de waterpokken, het laatste logeerpartijtje en dat de jongste precies weet waar oma het treintje bewaart. Dat is het leuke van oma zijn, lachen ze allebei: wel de lusten, niet de lasten.

Juist dit persoonlijke contact, deze gesprekjes over iets anders dan de therapie, doen mevrouw zo goed. Serieus zegt ze: "Ik heb een heel moeilijk jaar gehad. Maar door dit soort gesprekken vergeet ik dat. Bovendien mag hier ook een traan vloeien. Je bent hier natuurlijk niet thuis, maar zo vóelt het wel."

Verschil maken

Wil jij net als Karin het verschil maken in de zorg? Vivium biedt jou de mogelijkheid tot een 36-urige werkweek als verpleegkundige, verzorgende, helpende of woonondersteuner. Spreekt dit je aan en wil je meer informatie? Bel 035-6 924 039, mail naar werkenbij@vivium.nl of solliciteer direct op vivium.nl/grootcontract en misschien ben jij binnenkort wel onze nieuwe collega!