Vivium houdt binnenkort een open dag over zorgeloos wonen.
Vivium houdt binnenkort een open dag over zorgeloos wonen. Foto: Paul Tolenaar

Zorgeloos wonen

Brabantse band zorgt voor wat extra's

REGIO Jef Nelemans (87) uit Bussum woont ruim een half jaar in Vivium Godelinde. Hij en verzorgende Monique Feij hebben een klik; ze delen dezelfde humor. "Ik voel me hier gewoon thuis."

Ze leerden elkaar kennen toen meneer als tijdelijke logé na een valpartij in Godelinde verbleef. Meneer bloeide helemaal op. Daarna is hij verhuisd naar een eigen appartement op diezelfde verdieping met hulp en zorg dichtbij. "Vanaf de dag dat ik hier ben, ben ik gelukkig." Sinds zijn vrouw Liesbeth twee jaar geleden overleed, woonde meneer alleen in een prachtige grote flat. In Godelinde geniet hij van alle contacten en activiteiten. "Koersbal; ik had er nog nooit van gehoord. Maar nu sta ik als eerste daar als het zover is." En in het restaurant, waar familie en buurtbewoners ook welkom zijn, is eten samen genieten.

Vrolijke muziek schalt uit zijn stereo. "Heerlijk binnenkomen", zegt Monique. "Hij zegt altijd vriendelijk goedemorgen." Meneer reageert meteen met een Brabantse tongval en een lach van oor tot oor: "En als ze weer gaat, zeg ik altijd 'houdoe, hè'!" In een reflex zegt Monique het precies zo terug en ze proesten het allebei uit. Meneer Nelemans komt oorspronkelijk namelijk uit Breda en Moniques familie heeft er gewoond. Ze herkent het taaltje en geniet ervan. "Als zij binnenkomt om iets te regelen of voor een praatje, word ik altijd blij." En tegen Monique: "Even samen wat ouwehoeren, hè meiske." Weer die lach. "En als ik haar toevallig tegenkom, dan zeg ik net even meer en extra gedag."

Open dag

Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? Dat kan bij Vivium. Met Zorgeloos wonen kiest u voor een prettig appartement met gezelschap en faciliteiten dichtbij. U bent van harte welkom voor een rondleiding in Bussum, Laren of Weesp, bijvoorbeeld tijdens de open dag op zaterdag 3 november van 10.00 tot 13.00 uur. Bel 035-6 924 924 of kijk op vivium.nl/opendag.