Veel tandheelkundige disciplines onder één dak.
Veel tandheelkundige disciplines onder één dak.

Tandheelkundig Centrum Kerkelanden voor alle tandzorg

HILVERSUM Er komen steeds meer tandartspraktijken met verschillende mondzorgspecialisten in dienst. Tandheelkundig Centrum Kerkelanden in Hilversum is daar een goed voorbeeld van. Remco Scheringa is, samen met Leon van der Linden, tandarts en eigenaar van deze tandartspraktijk. Die is te vinden in Gezondheidscentrum Kerkelanden aan de Kerkelandenlaan.

"In de praktijk in Hilversum hebben we veel tandheelkundige disciplines samengebracht", zegt Remco Scheringa. "Van tandarts en mondhygiënist tot parodontoloog (tandvleesbehandelingen), implantoloog en endodontoloog (wortelkanaalbehandelingen) en nog meer. Alle specialisten werken samen om de best mogelijke mondzorg voor de patiënten te realiseren. De lijnen zijn kort én de patiënt hoeft niet verder te zoeken naar een vervolgbehandeling. Dat bespaart tijd."

Behandelplan

Mensen komen langs voor de reguliere zorg, maar kunnen ook terecht voor een uitgebreid behandelplan. "Juist daar heeft een centrum als het onze meerwaarde. We plannen alle bezoeken zó in dat de patiënt binnen een vastgesteld aantal weken alle behandelingen achter de rug heeft. Bij acute klachten wordt iemand nog dezelfde dag geholpen."

Een belangrijk onderdeel is de esthetische tandheelkunde: "We maken hoogwaardige (implantaat)kronen, facings en bruggen, en gebruiken daarvoor de modernste Cad/Cam-technieken. Geen 'happen' meer maar een digitale scan. Dezelfde dag wordt de kroon geplaatst", besluit Scheringa.