Afbeelding

Vuurwerk maakt het feest helemaal af

Elk jaar is het weer de vraag bij de organisatie: komt het afsluitende vuurwerk weer? En tot nu elk jaar wordt de vraag met ja beantwoord. Want hoewel vuurwerk vanwege milieu- en andere eisen in Nederland steeds vaker verdwijnt, wordt ook de 41e editie van dit feest afgesloten met vuurwerk.

Elk jaar staan er drommen Weespers langs de kant van de Vecht om te genieten van het vuurwerk. Om 22.00 uur zie je op de plek waar het vuurwerk wordt afgestoken (bij de Groene Punt) een aantal mannen met fakkels verschijnen en dan weet je: het gaat weer beginnen.

Niet teleurgesteld
En je wordt nooit teleurgesteld, want het vuurwerk in Weesp heeft een goede reputatie opgebouwd, want het duurt lang, het is adembenemend mooi en het wordt telkens afgesloten met een grootse big bang.

Hoogstraat en Herengracht
De Hoogstraat en de Herengracht tussen Toeters & Bellen en 't Helletje, zijn de beste plekken om het vuurwerk te aanschouwen.

Niet afgelopen
Daarna is het Sluis- en Bruggenfeest overigens nog niet afgelopen. Bij alle Weesper horecagelegenheden en niet te vergeten op het Grote Plein gaat het feest nog een paar uurtjes door. En na afloop wordt er direct schoongemaakt.

De Hoogstraat is een prima plek om van het vuurwerk te genieten.