Afbeelding

1. Zwemmen

De WeesperNieuws Triatlon be-gint met 1 kilometer zwemmen. De is bij de sluis, het eind-punt bij Aquamarin. Daar is ook de wisselzone.

Kijktips
Je kunt via de Herengracht en de Stammerdijk het hele stuk meelo-pen met de zwemmers. Nog een tip: het loopparcours gaat over het Verlengd Buitenveer. Een goed plekje dus om de zwem-mers én de lopers te zien (er zit wel ruim een uur tussen).

2. Fietsen

Na het zwemmen springen de tri-atleten op de racefiets en komen via de Amstellandlaan op het 8 kilometer lange parcours over bedrijventerrein Noord en langs het kanaal. Er worden vijf rondes gereden, in totaal 40 kilometer

Op een deel van de Pampuslaan fietsen de deelnemers elkaar te-gemoet.

Kijktips
Op de rechte stukken halen de deelnemers hoge snelheden. Voor het publiek is het leuker om in de bochten positie te kie-zen, bijvoorbeeld de scherpe bocht bij de Rijnkade richting de Kanaaldijk. Na de wissel komen de atleten hier ook nog een keer lopend voorbij. Ook de hoek Hogeweijselaan/Amstellandlaan is een goede plek, daar gaan de atleten de wisselzone in en uit. Bovendien kun je vanaf deze plek snel en veilig naar het cen-trum om het vervolg van de tri-atlon te beleven.

3. Lopen
Na de tweede wissel volgt het slotonderdeel: 10 kilometer hardlopen. Vanuit de wisselzone gaan de triatleten langs Aquamarin naar de Rijnkade en via de brug De Uitkomst naar het (Verlengd) Buitenveer. Aangekomen bij het voor veel atleten vertrouwde Bij-voet Sport wordt de Achtergracht ingeslagen voor drie ererondes door het centrum en Aetsveld. De derde doorkomst op het Grote Plein is de finish.

Kijktips
Op de Rijnkade kun je dus zowel het fietsen (vijf doorkomsten) als het lopen zien (één doorkomst). Op de Breedstraat pendel je snel heen en weer tussen de Nieuwstad en de Achtergracht, zo kun je je favoriete deelne-mers zes keer langs zien komen. Je kunt daarvandaan ook de fi-nish zien. Op de hoek Wollewe-versbuurt/Nieuwstad komen de atleten (in beide richtingen) zes keer langs. Dat geldt ook voor de Kleine Weer in Aetsveld. De Kleine Weer, het Binnenveer en het Grote Plein zijn altijd het drukst en het gezelligst.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding