Afbeelding
Foto: André Verheul

WeesperNieuws
Triatlon 2018

Als er iets besmettelijks is, dan is het wel het triatlonvirus. In Weesp weten we daar alles van. Na weken van training duiken zo'n vierhonderd triatleten op zondag 2 september in de sluis het water in voor de WeesperNieuws Triatlon 2018.

Sinds 1993 staat dit spectaculaire sportevenement onafgebroken op de kalender. De deelnemers zwemmen 1 kilometer, fietsen 40 kilometer en volbrengen daarna een kwartmarathon: 10 kilometer. Dat alles grotendeels binnen een compact parcours dat voor de toeschouwers heel toegankelijk is. De wisselwerking tussen publiek en deelnemers is dan ook een veelgeroemd element van 'de kwart van Weesp'. Lees op de volgende pagina meer over het parcours en de beste plekken om deelnemers aan te moedigen. Er zijn twee startseries, waarbij de snelsten als eerste het parcours op mogen. Zij leveren de strijd om de eerste plaats bij de mannen en de vrouwen. Daarnaast is er nog een lokale strijd: wie worden de snelste Weesper en de snelste Weespse? De meeste triatleten gaat het om het bereiken van een persoonlijk doel: een scherpere tijd of überhaupt de finish halen.

Liveblog
De WeesperNieuws Triatlon is ook goed te volgen via WeesperNieuws.nl. Daar houden we een liveblog bij met voorbeschouwing, actuele tussentijden, uitslagen en reacties vlak na de finish.

Afbeelding