Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Donderdagavond is Weesperavond

De donderdag hoort ook bij het feest, natuurlijk, maar heeft wel zijn eigen specifieke kenmerken. Dit is namelijk de dag van 'Weespers onder elkaar.'

De Rabobank Verenigingenmarkt markeert de start van het Sluis- en Bruggenfeest. Het rijke verenigingsleven van Weesp laat zich dan op de Nieuwstraat van zijn beste kant zien. Er zijn diverse presentaties waar je je kunt laten inspireren en motiveren en natuurlijk kun je je inschrijven voor een nieuw verenigingsjaar.

Nieuwe Weespers
Trouwens, de Rabobank Verenigingenmarkt is ook de ideale mogelijkheid voor nieuwe Weespers en voor iedereen die nu al weet dat hij binnenkort een Weesper wordt om te kijken wat ons stadje aan de Vecht zoal te bieden heeft aan verenigingen en instellingen.
De Rabobank Verenigingenmarkt is van 19.00 tot 21.00 uur.

Optredens
Aansluitend zoeken veel Weespers de gezelligheid in of bij de kroeg op. Buiten mag op donderdag geen live muziek te horen zijn. Maar binnen mag dat wel en dat gegeven heeft een aantal horecagelegenheden dankbaar aangepakt. Bij de Heksenketel staan twee deejays, bij eetcafé 't Heertje verzorgen programmamakers van Radio Weesp een live uitzending, bij café 't Helletje treedt de volkszanger Hans Kap op, bij Bijna Thuis verzorgt deejay Bob in het groen de muziek en bij Toeters & Bellen zijn er zelfs twee zangers, te weten Sven Versteeg en Davy Miller.