Oud Valkeveen mag toch bouwen

NAARDEN Speelpark Oud Valkeveen mag toch gaan bouwen. De gemeente heeft alsnog negen van de twaalf vergunningen voor het plaatsen van attracties verleend. Ook de andere drie vergunningen zijn nog niet definitief afgewezen: het speelpark mag de vergunningsaanvragen nog verbeteren om ze toch toegewezen te krijgen.

Dat het speelpark de vergunningen toegewezen krijgt komt onder meer door het advies van de bezwaarschriftencommissie. Daar stelde men bij een eerdere beoordeling voor een vergunningaanvraag voor een attractie al dat Oud Valkeveen recht heeft op de vergunningen.
Er was eerder veel te doen om de vergunningsaanvragen van Speelpark Oud Valkeveen. De gemeente Gooise Meren had de angst dat Speelpark Oud Valkeveen van speelpark meer een attractiepark zou worden. Daarom werden meerdere vergunningen afgewezen. Speelparkbaas Michael van de Kuit stelde meerdere keren dat de gemeente 'ondernemertje aan het pesten' was. Met de toewijzing van de vergunningen lijkt er nu voorlopig een einde te komen aan het soms hoogoplopende conflict.


Hek tegen overlast in Vomar-garage weer weg

BUSSUM Het hek dat vandalisme in de parkeergarage van de Vomar zou moeten tegenhouden, wordt weer weggehaald.

Bewoners moesten lang om het hek vragen. Toen het er eenmaal kwam, waren ze blij met het resultaat. Hun privéparkeerplaatsen in de openbare garage werden hiermee afgeschermd voor junks en hangjongeren die rotzooi trapten, troep maakten en de parking gebruikten als toilet. Het hek zorgde ervoor dat de bewoners afgelopen december na elf jaar werden verlost van hun problemen. Daar kwam recent verandering in. Bewoners ontvingen een brief van woningcorporatie Dudok Wonen over een conflict met de beheermaatschappij van de bovengelegen Vomar-supermarkt. Er bleek geen overleg te zijn gevoerd over het plaatsen van de hekken. De Vomar dreigde met een kort geding als het hek niet zou worden weggehaald. En dat gebeurde ook. De bewoners vrezen nu dat de overlast terugkeert.