Aanhoudend zeer onbestendig, veel wind

Dit jaar heeft maart geen winterse staart zoals vorig jaar, maar brengt ook geen aangenaam voorjaarsweer. Een voor maart ongewoon dynamische westcirculatie brengt een ware optocht van depressies met fronten op gang. Deze week is het de beurt aan een nieuwe reeks van deze storingen op de route Noordzeegebied. In het weekend lijkt de wind iets in kracht af te nemen.

Donderdag en vrijdag

Donderdag wordt wederom een regenachtige dag met een krachtige tot harde westenwind. Er kan veel regen vallen. Mogelijk klaart het later op de dag wat op. Het wordt 9 graden. Vrijdag volgen er maartse buien, afgewisseld door enkele opklaringen. De westenwind neemt iets in kracht af, maar blijft merkbaar aanwezig. De temperatuur ligt met 10 à 11 graden iets hoger.

Het weekeinde

In het weekeinde lijkt een heel geleidelijke weersverbetering op gang te komen, maar zowel zaterdag als zondag zal de paraplu nog geregeld nodig zijn. Er vallen dan weer enkele buien, maar tussendoor schijnt ook af en toe de zon. De vrij krachtige zuidwestenwind neemt vanaf zondag af tot matig. De maximumtemperatuur bereikt een waarde van ongeveer 11 graden.

Weetje

Op 1 maart eindigde de meteowinter. Door de zachte december en het lenteachtige einde van februari staat de winter op de 9e plaats van zachtste winters. De gemiddelde temperatuur was 5.2 graden tegen 3.4 normaal. De winter van 2007 was de zachtste met 6.5 graden. De winter was vrij nat, door vooral de natte december, maar door de zeer zonnige februari ook zonnig.