Terrassen kunnen wellicht al in februari of maart open

BUSSUM Als het al zo vroeg zulk warm weer wordt als twee weken terug, moeten horecaondernemers met een terrasvergunning de mogelijkheid hebben om hun terras te openen. Dat meent burgemeester Han ter Heegde.

Twee weken geleden was er wat gedoe over het terras van Brasserie Stokjes en Lepel aan de Nassaustraat. Vanwege het warme weer werd al een terras geplaatst, maar na een klacht werd ingegrepen door de boa's van de gemeente. Het terras moest conform de regels dicht. Een horecaterras in Bussum mag namelijk pas vanaf april open.

Volgens de regels

De burgemeester benadrukt dat de boa's volgens de regels hebben gehandeld. "We knijpen normaal gesproken wel een oogje toe. Het was tenslotte ook uitzonderlijk mooi weer voor deze tijd van het jaar. Maar omdat we een handhavingsverzoek kregen, moesten we wel handelen", zo stelt Ter Heegde.

Regels aanpassen

Voor de burgemeester vormt het voorval wel een aanleiding om eens te kijken naar de regels omtrent terrassen. Ter Heegde: "We gaan het horecabeleid nog eens onder de loep nemen en dan komt ook het terrassenvraagstuk aan de orde. Wat mij betreft gaan we het mogelijk maken om ook al vanaf februari en maart terrassen neer te zetten. We gaan daarover eerst praten met betrokkenen. Of het ook zover komt hangt natuurlijk af van de gemeenteraad."