Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Kinderen en jeugd centraal bij opening

Voor het eerst staan kinderen en jeugd centraal op de eerste dag van het Sluis-en-bruggenfeest. Kinderen krijgen de kans om deel te nemen aan een verkledekinderenoptocht en de jeugd mag ideeën voor een leuker Weesp droppen bij wethouder Léon de Lange tijdens een brainstormsessie met de jeugd.

De optocht met liefst zo veel mogelijk verklede kinderen vindt vanaf 17.00 uur plaats. De optocht begint bij de VVV-steiger aan de Hoogstraat en gaat daarna door het centrum richting de Kom van Weesp. De optocht wordt muzikaal begeleid door feestband de Vechtbloazers en degene met het mooiste pak krijgt een mooie prijs van Nelis' IJssalon.

Jongeren

Wat de jongeren (tussen 12 en pakweg 18 jaar) betreft: zij krijgen om 17.00 uur de kans om ideeën tegen wethouder Léon de Lange aan te houden. Dat kunnen ideeën en wensen zijn voor een leuke activiteit, maar net zo goed voor iets blijvends, zoals een skatepark. De Lange staat er in elk geval voor open en gaat er speciaal voor zitten. Er wordt pizza geserveerd.

De jongeren kunnen vervolgens individueel of met een team deelnemen aan een waterstormbaan in de Kom of ze kunnen laten zien hoe behendig ze zijn bij de Sweeper aan de Nieuwstraat (vanaf 12 jaar).

Afbeelding