Afbeelding
Foto:

Eerst polsbandje halen, dan pas drinken

Het is in Nederland verboden om alcohol te drinken als je de leeftijd van 18 jaar nog niet hebt bereikt. En de regels in het laatste weekend van augustus in Weesp zijn daarom heel simpel: ook tijdens het Sluis-en-bruggenfeest wordt hier de wet gevolgd. Voor al die jongeren die wel 18 jaar zijn en die niet elke keer hun identiteitsbewijs willen laten zien, worden er speciale polsbandjes uitgereikt.

De polsbandjes maakten vier jaar geleden alweer hun entree en zijn goed bevallen. Iedereen die 18 jaar is kan zich bij een speciale kraam laten registreren en krijgt dan een polsbandje waarmee zij of hij kan aantonen wel degelijk 18 jaar te zijn. Let op: de wet verbiedt 18-jarigen om drank te kopen, maar ook om deze te nuttigen. Ben je nog geen 18 en denk je: 'ik laat mijn vriend gewoon die drank halen' en word je vervolgens betrapt terwijl je alcohol drinkt, dan word je op de bon geslingerd. Verschuilen achter je maat is er niet bij.

De polsbandjes kosten niets en zijn net als vorig jaar weer verkrijgbaar bij de speciale keet van de organisatie die op de Slijkstraatbrug staat. De keet is donderdag open van 18.00 tot 22.00 uur, vrijdag van 14.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 22.00 uur.

Afbeelding