Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Grote namen en lokale trots op de podia

De Vecht is de locatie waar traditiegetrouw zaterdag om 22.00 uur het vuurwerk wordt afgestoken om duidelijk te maken dat het feest het einde nadert. Nadat de laatste knallen zijn weggeëbd, wordt bij alle horecagelegenheden nog volop gefeest, maar het altijd spetterende vuurwerk is een soort van afsluiting.

Grote namen
Voordat het zover is, zijn we echter eerst nog een groot aantal optredens verder. Want daar ontbreekt het niet aan, aan podia vol artiesten. Om te beginnen zijn er twee 'grote namen', te weten Peter Beense en Shirma Rouse. Peter Beense is van de Amsterdamse en andere meezingers, terwijl Shirma Rouse helemaal op de soultour gaat. Beiden treden zaterdagmiddag op bij Toeters&Bellen (de tijden staan in het programma op de pagina's 10 en 11).
Naast deze twee zwaargewichten zijn er talloze bands die één grote gemene deler hebben: ze zijn goed voor een feestje. De ene band houdt het bij Nederlands, een andere bij Engelstalig en weer een andere zoekt de mix, maar gezellig wordt het altijd.

Lokale trots
Er is ook lokale trots, waarvan we noemen het traditionele optreden van popkoor Funtastic (bij Bijna Thuis op zaterdagmiddag), DJ Ramos bij Toeters&Bellen (zaterdagavond) en feestband de Vechtbloazers bij La Ruelle (zaterdagmiddag).

Afbeelding