Afbeelding
Foto: André Verheul

Zwemmen, fietsen en lopen door Weesp

Zwemmen

De start vindt plaats ter hoogte van de Laurentiuskerk in de Kom. Er wordt gezwommen door Smal Weesp richting Aquamarin. Het einde van het zwemparcours bevindt zich voor het toiletgebouw.

Fietsen

Vanuit de wisselzone linksaf de Amstellandlaan op, rechtsaf de Pampuslaan op, aan het eind linksaf de Bloemendalerweg op, linksaf de Zuiderzeelaan op, aan het eind linksaf de IJsselmeerlaan op, rechtsaf de Pampuslaan op, rechtsaf de Gemeenschapspolderweg op, linksaf de Flevolaan op, aan het eind rechtsaf de Amstellandlaan op, bocht links, de Rijnkade volgen, in de bocht naar links (richting De Uitkomst, t.h.v. Kanaaldijk Oost) scherp rechts het Kanaalpad (fietspad langs het Amsterdam-Rijnkanaal) op, onder spoorbrug door, scherp rechts het Spoorpad op, aan het eind rechtsaf de Leeuwenveldseweg/Hogeweyselaan op t.h.v. Gemeenschapspolderweg rechtdoor de Hogeweyselaan volgen. Vervolgens rechtsaf de Amstellandlaan op voor het volgende rondje of 'rechtdoor' het voetpad Korte Stammerdijk op naar de wisselzone.
Het rondje vanaf de hoek Amstellandlaan/Hogeweyselaan is 7,4 km lang en het stuk vanaf die hoek tot aan de wisselzone is 550 m. Met 5 rondjes wordt het parcours 37,5 km lang.

Lopen

Uit de wisselzone linksaf Amstellandlaan op, linksaf Rijnkade, brug de Uitkomst over, rechtsaf fietspad onder de brug door, rechtdoor Verlengde Buitenveer, Irenelaan oversteken, rechtsaf de Achtergracht op (voetpad aan de linkerkant), Breedstraat oversteken en Achtergracht vervolgen, linksaf door Wollenweversbuurt (waterpost), rechtsaf Fijnvandraatlaan, rechtsaf naar fiets/voetgangerstunnel, rechtdoor de Kleine/Grote Weer op, linksaf over het bruggetje naar Ravelijn, linksaf de Bastionweg op, rechtsaf Kleine Weer, rechtdoor fiets/voetgangerstunnel in, uit de tunnel rechtsaf Fijnvandraatlaan op en lus maken en terug Fijnvandraatlaan, rechtdoor Nieuwstad op en rechtsaf het Grote Plein op. Na twee rondes linksaf de Nieuwstraat in (waterpost), linksaf Slijkstraat, rechtdoor Binnenveer en linksaf Achtergracht. Bij de derde ronde is de finish op het Grote Plein.

Afbeelding
Janke Locht
Afbeelding