Patisserie en chocolaterie Boom deelt het recept van Van Houten cacaomacarons
Patisserie en chocolaterie Boom deelt het recept van Van Houten cacaomacarons Foto's: Femke Berkhout

Culinaire kijk vol verrassingen

KOKEN In het nieuwe kookboek 'Proef Weesp' delen 33 bekende Weespers hun favoriete recept met de Weesper gemeenschap. Een culinaire kijk op Weesp die vol verrassingen zit.

Zet je de lokale specialiteiten op een rijtje dan valt er in dit stadje aan de Vecht veel te smikkelen en te smullen. Op een rijtje zetten is één ding, je kunt er ook iets creatiefs mee doen. "En dat laatste hebben wij gedaan met Proef Weesp", zegt initiatiefneemster Jolanda de Rijk. Zij ondernam de zoektocht naar de bijpassende recepten en verhalen. Dat leidde tot dit mooie kookboek. “Wij hebben alle Weespers benaderd die een link hebben met eten en drinken. Dan heb je het over restaurants en cafés, winkels waar je etenswaren kunt kopen en bijvoorbeeld de Kreatieve Groep Weesp, waar succesvolle kookworkshops worden gegeven.”
Het recept van de wereldberoemde Weespermop? Natuurlijk, dat staat erin. Daarnaast biedt Proef Weesp vele andere recepten van gerechten die zijn bereid met één of zelfs meerdere lokale producten. Tussendoor zijn er verrassende uitstapjes in de vorm van succesvolle recepten van winkeliers en andere bekende plaatsgenoten als Stefan Stasse, Jaap van Deurzen en Ron Vlaar. Er zit zelfs een gerecht bij uit Museum Weesp (met gekonfijte aardbeien, mmm...). De fraaie fotografie is van Femke Berkhout. Ook is er te lezen over de historie van Weesp, vanzelfsprekend met een link naar eten en drinken.
Proef Weesp is overal in Weesp te koop (bij de deelnemende partijen) en is met € 16,95 aantrekkelijk geprijsd.

Een kruidige stoofpot van kip in Wispe bier, heerlijk voor deze tijd van het jaar.
 Slager Maarten van Donk ontvangt het eerste exemplaar van Jolanda de Rijk.
Afbeelding
Patisserie en chocolaterie Boom deelt het recept van Van Houten cacaomacarons