Van de lezers

Er staat een aantal onjuistheden in het artikel over de kadernota en de City of Wesopa. In een eerder artikel n.a.v. de laatste raadsvergadering werd al gemeld dat de gewenste subsidieverhoging voor de City niet in de kadernota werd opgenomen, wat onjuist is, maar in het artikel 'De City of Wesopa kan wel een sterker fundament gebruiken' staat nog meer wat niet klopt.

Citaat: 'Tineke Booij (WSP) was koud opnieuw beëdigd als raadslid vorige week woensdag, of ze maakte helder dat ze er niet als franje gaat zitten. Aan haar heeft het namelijk niet gelegen dat de gemeente de City of Wesopa geen structurele subsidie zal geven om het theater te laten doorgroeien naar een volwaardig cultureel centrum, maar dan wel met meerdere culturele spelers. Booij diende hier een motie voor in, maar er was geen andere partij dan die van haar die dit een dusdanig sympathiek idee vond om mee te gaan.'

De motie van de WSP ging er vooral over dat de prestatieafspraken aangescherpt zouden moeten worden, een aantal extra voorwaarden gesteld zou moeten worden aan de verhoging en er na een jaar opnieuw gekeken moest worden of de prestatieafspraken behaald zijn. Omdat alle punten uit de motie al in de prestatieafspraken staan en de City daar dus nu al aan voldoet, was de motie wat overbodig.

Citaat 2: 'Kortom: het is de gemeente wel wat waard dat de City of Wesopa blijft bestaan, maar om dat nou om te zetten naar een hogere subsidie zodat het theater verder kan worden opgestoten in de vaart der volkeren, dat ging de gemeenteraad nou net te ver.'

Deze conclusie klopt ook niet: de raad heeft de motie niet aangenomen en de verhoging van de subsidie WEL in de kadernota opgenomen omdat de raad het belang van het podium erg serieus neemt.

Mechteld Bannier,
zakelijk leider Theater City of Wesopa

In reactie op het nieuws over het doxen van aankomend Weesper Akwasi omdat hij het waagt zich uit te spreken tegen racisme, zou ik graag de volgende woorden inzenden:

Beste Akwasi, lieve Anton Karel,

Het is ontzettend rot dat een l*l de behanger (in dit geval een glazenwasser) jouw nieuwe huis onveilig heeft laten aanvoelen, maar ik wil dat je weet dat er ook in Weesp veel mensen naast je staan in de strijd tegen racisme. Om met een groot artiest van eigen bodem te spreken:

'Ik heet je welkom in ons koninkrijk
We trappen dit af met een schone lei
En na een diep dal, zal het zomer zijn, of worden

Het zijn de drie woorden die je moet horen; Je bent nódig...'

Welkom thuis!

Joyce Brekelmans